Nautilus kopje onder tegen BFC

Vandaag stond voor AFC Nautilus de moeilijke wedstrijd tegen de koploper BFC op het programma. AFC Nautilus kampt nog altijd met behoorlijk wat blessures en schorsingen. Het komt er op neer dat we een zeer dunne selectie hadden vandaag. Al snel werd duidelijk dat als je een kans wilt hebben tegen BFC dat je volledig en scherp moet zijn.

Vanaf het begin was het BFC dat het spel maakte en bepaalde. Nautilus werd naar achteren gedrukt en beperkte zich in de eerste 15min. tot verdedigen. Na een kleine 20min was het BFC dat via een vrije trap op 0-1 kwam (zwak verdedigend werk). Hierna liep BFC snel uit naar 0-3. BFC nam wat gas terug en liet AFC Nautilus bijna terug in de wedstrijd komen. Echter werd de toegewezen penalty helaas gemist door Eus Oukooms. Aan het einde van de eerste helft was het BFC dat wederom aanzette en snel naar 0-5 uitliep. De wedstrijd was op dit moment al lang gespeeld en op deze regenachtige dag was de rust het enige lichtpuntje voor AFC Nautilus. Na rust wederom een beter BFC dat al vroeg op 0-6 en 0-7 kwam. BFC maakte nog via een mooie vrije trap de 0-8. Een tweede helft waar AFC Nautilus wel het spel probeerde te maken maar simpelweg kwalitatief te kort kwam en moest in BFC duidelijk zijn meerdere erkennen. Het bleef bij 0-8 en AFC Nautilus heeft het besef dat de punten gehaald moeten worden tegen de directe concurrenten. Volgende week belooft wederom een moeilijke wedstrijd te worden tegen AS’80 (de huidige nummer 2).

In deze wedstrijd zijn enkele geblesseerden en geschorste jongens weer terug. We zullen zien of een stuntje mogelijk is.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)