Nautilus zet goede stap

Het Amstelveense Nautilus is de nacompetitie in de vijfde klasse E goed begonnen. De ploeg van Marcel Cuiper won op eigen veld van ASV’65. Als er ook van TABA wordt gewonnen promoveert de ploeg voor het tweede seizoen op rij.

Vanaf de eerste minuut was Nautilus de bovenliggende partij en dat resulteerde in twee goede mogelijkheden voor Maarten van der Schaaf. Het spreekwoord ‘drie keer is scheepsrecht’ ging ook deze keer op want het was Van der Schaaf die Nautilus op voorsprong zette. Uit een voorzet van Mike Hollander was hij in twee instanties trefzeker.

Onder aanvoering van Joe Trompert hielden de Amstelveners het heft in handen. Jerry Hollander zorgde dat de Nautilianen steeds een man meer op het middenveld hadden en dat zorgde er uiteindelijk voor dat Eus Oukooms vanaf zeventien meter schitterend raak kon schieten en zijn ploeg een 2-0 voorsprong gaf.  Uit een corner maakte de ploeg uit Ankeveen vlak voor rust de aansluitingstreffer.

De ploeg van Marcel Cuiper liet zich echter niet van de wijs brengen en ging in de tweede helft verder waar het in de eerste helft mee begonnen was. De dominantie zorgde drie minuten na rust voor de 3-1. Een volt lopende aanval werd door Jerry Hollander prima afgerond. Nautilus kwam verder niet meer in gevaar en speelde de wedstrijd uit.

Door de zege zijn de Amstelveners een stap dichter bij promotie naar de vierde klasse. Op maandag 28 mei (tweede Pinksterdag) speelt Nautilus uit tegen TABA. Winst is voldoende voor promotie. Bij een nederlaag wacht een herkansing .

Kijk voor het volledige nacompetitie programma op de pagina ‘nacompetitie zondag’.