Nautilus ziet twee keer rood en verliest in slotfase van NFC

De Amstelveense derby in de zondag vierde klasse F tussen NFC en Nautilus is geëindigd in een 3-1 zege voor de thuisploeg. NFC kon die overwinning over de streep trekken nadat Nautilus tot twee keer toe een rode kaart had gekregen.

Joey Hartlooper

De wedstrijd zelf was matig maar in de eerste helft werd er door beide teams wel strijd geleverd. Hoewel NFC meer balbezit had liet Nautilus niet over zich heen lopen. In de beginfase van de wedstrijd waren de beste kansen voor NFC. Joey Hartloper en Yacob Sason waren dichtbij een goal . Nautilus liet zich ondanks dat dus niet overlopen en viel aan wanneer dat mogelijk was. De ploeg van trainer Jean Paul van Zoghel was ook als eerste succesvol.

10437645_905752676136664_8381078559188423564_n

In de 43ste minuut scoorde Lukas Svobodo, 0 – 1.  Nog voor rust, maar wel in de blessuretijd  werkte NFC de achterstand weg. Alleen voor doelman Niels Wutrich gekomen maakte Joey Hartloper geen fout. Hij schoof de gelijkmaker binnen. Ruststand 1 – 1.

11019547_905752842803314_1448670547535785914_n

Het laatste kwartier van de wedstrijd verliep niet goed voor Nautilus. In de 82ste minuut kreeg Steef van Kuyen zijn tweede gele kaart en mocht Yacob  Sason een strafschop nemen. Nadat doelman Niels Wutrich in eerste instantie de pingel had gestopt  scoorde Sason alsnog in de rebound, (2-1).

10991142_905753439469921_5725544020167858051_n

In de slot minuten moest Nautilus zelfs met negen man verder omdat de scheidsrechter wegens commentaar ook Mike Hollander bestrafte met een tweede gele kaart.  Kort voor het einde van de wedstrijd bepaalde Yacob Sason de eindstand op 3-1.

Kijk voor alle uistlagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.