Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Nederlaag bij VVSB drukt Ajax in degradatiezone

Zaterdag waren de belangen groot, want zowel VVSB als Ajax stond er niet al te best voor.

Ajax was wederom op diverse plekken gewijzigd, wegens blessures en schorsingen. En dat terwijl VVSB juist bezig is aan een opwaartse lijn. Dat zagen we de eerste 15 minuten nog niet af aan het spel. Het duel begon tam, met wat kleine speldenprikjes van beide teams. Ondanks dat VVSB een licht veldoverwicht had viel de 1-0 in de 23e minuut iets wat onverwacht. Beide doelmannen hadden nog niet veel werk gehad voor die tijd. En heerlijke steekbal van achteruit dwars door het middenveld van Ajax bereikte Danny Bakker, die de bal een aantal meters meenam en vervolgens hard uithaalde via de vingertoppen van Virgil Deen. Ajax had nog steeds geen serieuze doelgerichte acties gehad in de wedstrijd. Diverse aanvallen zagen er in eerste instantie soms veelbelovend uit maar het miste in alle opzichten doortastendheid. Vlak voor rust had Richelo Fecunda zelfs nog de 2-0 op de schoen, maar zijn schot ging voorlangs.

Vlak na rust werd Virgil Deen bijna verrast door een afstandsschot, maar het liep goed af. VVSB bleek nog altijd gedrevener en steeds net wat sneller bij de bal. Dankzij goed optreden van Stany Dankerlui werd de 2-0 na een uur spelen voorkomen. Maar tien minuten later viel de tweede goal van VVSB alsnog. Na slordig balverlies kon Danny Bakker oppikken en van afstand uithalen: 2-0. De thuisploeg kwam amper in gevaar en doelman Ruben Valk hoefde het hele duel niet handelend op te treden. Vlak voor tijd leek het daar nog even op, maar de vrije trap van Romano de Jonge eindigde in de muur.

Zo ziet Ajax VVSB op de ranglijst passeren, waardoor Ajax nu op een zestiende plek staat. Dat zou aan het einde van de rit nacompetitie betekenen. Komende zaterdag weer een nieuwe kans voor Ajax om broodnodige punten te pakken, dan tegen ACV. Bekijk hier de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Archieffoto: Rob van Vliet