Home / Homepage / Nederlaag in beker beloond?

Nederlaag in beker beloond?

Een nederlaag in de kwartfinale van de beker van het district west 1 lijkt toch nog een prijs op te kunnen leveren. Normaal gesproken plaatsen alleen de vier halve finalisten zich voor de landelijke beker. Omdat clubs uit de topklasse zich daar al voor geplaatst hebben is er hoop voor de lager spelende teams.

Op dinsdag 27 maart staan de kwartfinales op het programma. Abcoude ontvangt AFC (zondag) en Chabab gaat op bezoek bij GVVV. De andere twee kwartfinales zijn Argon-De Zouaven en Montfoort-NVC. Het zou zo kunnen zijn dat de vier winnaars allemaal ploegen uit de topklasse zijn. In dat geval maken de verliezende ploegen ook nog kans op een plek in de landelijke beker voor het seizoen 2012/2013. Competitieleider Remco Hoek: “Als na de kwartfinale blijkt dat er alleen maar clubs uit de topklasse inzitten krijgen de verliezend kwartfinalisten ook nog een kans. Dat hangt echter van een aantal dingen af dus voorlopig is het nog niet precies te zeggen. Het kan ook zo zijn dat een huidige topklasser degradeert en dan gelden er weer andere regels”.

Abcoude (2e klas), De Zouaven (1e), NVC (2e) en Chabab (hoofdklasse) kunnen dus maar beter hun wedstrijd winnen om zeker te zijn van een plek in de landelijke beker. Een nederlaag hoeft echter niet desastreus te zijn want de kans dat alle topklassers de halve finale halen en degraderen uit de topklasse in onmogelijk. Hoe de KNVB de plaatsen gaat verdelen en of er extra wedstrijden moeten worden gespeeld is nog niet duidelijk.

Voor de huidige topklasse clubs is er met betrekking tot het landelijke bekertoernooi nog wel iets extra’s te verdienen. Indien een club een periodetitel bemachtigd stroomt het pas in de tweede ronde, samen met de profclubs, in.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend