Home / slideshow / Nederlaag ROAC betekent nacompetitie voor Legmeervogels

Nederlaag ROAC betekent nacompetitie voor Legmeervogels

Legmeervogels heeft nog een mogelijkheid om aankomend seizoen in de eerste klasse te blijven spelen. Door de nederlaag van SV ROAC tegen SV Hoofddorp (1-0) degradeert de club uit Uithoorn namelijk niet rechtstreeks.

Met een voorsprong van twee punten had Legmeervogels in de laatste speelronde alles in eigen hand. De vereniging bleek echter niet bij machten te zijn om een overwinning te behalen tegen Kolping Boys. De nummer acht van de competitie kreeg het voor elkaar om maar liefst 5-0 te winnen, maar dankzij de verliespartij van ROAC kon de ploeg van Ton Pronk alsnog opgelucht ademhalen.

“Het is een loodzware competitie”, benadrukt de oefenmeester. “Het zegt voldoende dat ROAC, een club die lastig te verslaan is, op de onderste plaats eindigt. Een aantal weken geleden speelden we thuis nog gelijk (2-2, red.) tegen hen. Zélf kregen we voldoende kansen, maar zij misten ook nog een penalty. We knokten ons terug in de wedstrijd en dat blijkt nu zijn waarde te hebben.”

Mede vanwege de relatief jonge spelersgroep vindt Pronk het begrijpelijk dat Legmeervogels een lastig jaar achter de rug heeft. “Ze doen dit seizoen veel ervaring op, maar tegelijkertijd spelen ze op een ander niveau dan ze gewend zijn. Daarom hebben ze de tijd nodig om zichzelf verder te ontwikkelen.”

Hij vindt het daarom moeilijk in te schatten of zijn ploeg de nacompetitie gaat overleven. “De nacompetitie is uiteindelijk een loterij. We zullen de jongens zo goed mogelijk voorbereiden. Wellicht valt er bij hen wat van hun schouders af en komen we er doorheen. Het is een toetje en uiteindelijk kan die lekker smaken, maar daarvoor hebben we eerst een paar belangrijke duels te gaan.”

Bekijk hier het programma voor de nacompetitie

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)