Nederlaag SDZ tegen SV Hillegom (2-3)

Vorige week was SDZ-trainer Thijs Sluijter niet erg positief na het gelijkspel tegen Asseldelft. Hij vond dat zijn ploeg te veel achter de feiten aan liep en daardoor slechts een punt aan het duel over hield. “Deze week hebben we hard en goed getraind, want dit zijn belangrijke wedstrijden. Tegen ploegen als Hillegom moeten wij de punten pakken”, lichtte Sluijter toe. Tegen Hillegom moesten dan de drie punten gepakt gaan worden.

In de eerste helft had Hillegom meer het overwicht, SDZ kwam er weinig aan te pas. De voorhoedespelers konden de bal niet vast houden, terwijl Hillegom het de Amsterdammers geregeld moeilijk maakte. Met zo’n 35 minuten op de klok kwam Hillegom op voorsprong, Menno van Gurp maakte de 0-1. Sluijter en zijn staf dachten met een 0-1 tussenstand de kleedkamer op te gaan zoeken, waarna er met enkele aanpassingen jacht kon worden gemaakt op de gelijkmaker. Echter wist Hillegom in minuut 43 de 0-2 te maken, doelpunt werd gescoord door Niels van Veen. “Pijnlijk om zo de rust in te gaan”, treurde Sluijter.

Na rust ging het voor SDZ beter, want de ploeg ging opportunistischer spelen. Ook bracht invaller Zakaria Hdoudou de nodige strijd in de wedstrijd. De middenvelder veroverde veel tweede ballen. Max Dekker wist de Amsterdamse aansluitingstreffer te maken, waardoor SDZ weer in de wedstrijd kwam. Echter bracht Hillegom het verschil weer naar twee, doordat Van Gurp zijn tweede van de middag maakte. In de eindfase van het duel maakte Hdoudou nog de wonderschone 2-3. Een afvallende bal nam hij in een keer op zijn pantoffel!

Voor SDZ was dat niet genoeg om een punt te behalen. “We hebben de stijgende lijn te pakken. We creëerden goede kansen, het moet dan net even goed vallen.” Volgende week gaat SDZ op bezoek bij koploper HBC. Bekijk hier de overige uitslagen, stand en het programma in de zondag eerste klasse.