Home / Algemeen / Nederlaag voor KDO in thuisduel met HBC (1-3)
KDO

Nederlaag voor KDO in thuisduel met HBC (1-3)

Na de afgelasting van vorig weekend, mocht KDO het afgelopen zondag opnemen tegen het sterke HBC. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen stonden de Kwakelaars met 0-2 voor in Heemstede, maar wist de thuisploeg alsnog een 3-2 overwinning over de streep te trekken. Bij het gehavende KDO braken vijf basisspelers hun weekendje weg in de Ardennen af en reden zondagochtend vroeg terug naar De Kwakel om aan de aftrap te kunnen staan. Trainer Raymond de Jong kon tegen de nummer vier op de ranglijst niet beschikken over de geblesseerden Jesse Stange (enkel), Mitchel Smits (knie) en aanvoerder Timo Kas (bovenbeen en knie).

Op het hobbelige grasveld in De Kwakel nam KDO in de beginfase een afwachtende rol aan. Met de wind in de rug werd er gezocht naar Joris Kortenhorst en Joeri Stange op het middenveld om creativiteit te bewerkstelligen aan Kwakelse zijde. HBC was daarentegen snel in de omschakeling en dreigender aan de bal. Nadat Mathijs van Rijn vanaf de middenstip net naast het doel van HBC schoot, kwam KDO na 36 minuten spelen toch verrassend op voorsprong. Vanuit een corner kwam de bal terecht bij Max Wessels, die niet aarzelde en knap de 1-0 aantekende. Vlak voor rust kreeg Roy Verkaik een arm in zijn gezicht van de spits van de gasten. De scheidsrechter zag dit blijkbaar niet, terwijl Verkaik uit wraak een harde overtreding op dezelfde voorhoedespeler maakte en dit wel werd bestraft. Een gele kaart voor Verkaik en een strafschop voor HBC was het gevolg. De pingel werd vakkundig door Sven Wierda binnengeschoten, 1-1. Dit zorgde voor een onrustige gang richting de kleedkamers, waarin o.a. Raymond de Jong een gele kaart kreeg.

Een paar minuten na rust ging een voorzet over Menno Lingeman heen en belandde de bal ongelukkig op de zijkant van de hand van Verkaik. Opnieuw wees arbiter Ari naar de stip, waardoor HBC vanaf elf meter mocht aanleggen en wederom succesvol was, 1-2. Dit keer werd de penalty benut door Luke Vahle. Na deze Kwakelse domper was er meer dan genoeg werklust te spotten, alleen was het simpelweg niet opgewassen tegen het slimme en gevaarlijke HBC. Halverwege de tweede helft toonden de gasten hun klasse door zich dwars door de Kwakelse defensie heen te voetballen en de 1-3 te maken. Wierda kreeg de bal via een hakje van Vahle en wist zijn tweede van de middag te scoren. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en was het aan Jesper Oudshoorn te danken dat KDO maar drie tegentreffers te verwerken kreeg, dankzij enkele fraaie reddingen van de Kwakelse sluitpost.

Door deze nederlaag is KDO gezakt naar de elfde plaats en is het verschil met de nummer laatst DIOS nog maar vier punten. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars wederom thuis, dan tegennummer 9 Theole. In Tiel werd in de tweede wedstrijd van het seizoen met 2-0 verloren. Klik hier voor de overige uitslagen, standen het programma van de zondag tweede klasse B.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik (75, Merijn Zethof), Max Wessels, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst (75, Rick Kruit), Thomas Stevens, Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Niels Ruhe (52, Sven Vlasman).

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf.

Zeeburgia verliest degradatiekraker

Send this to a friend