Home / Zondag 3D / Nederlaag voor Ouderkerk tegen koploper Sporting ’70

Nederlaag voor Ouderkerk tegen koploper Sporting ’70

Zondag stond voor Ouderkerk een thuisduel met Sporting ‘70 op het programma. Niet zomaar een tegenstander. Na 8 wedstrijden stonden de Utrechters namelijk bovenaan met 20 punten (zes keer winst en tweemaal gelijk). Ouderkerk was dus gewaarschuwd.

In de eerste helft waren er nauwelijks noemenswaardige kansen. Vroeg in de wedstrijd werd nog wel een doelpunt van Tijl Terleth afgekeurd, vanwege een overtreding. Maar ook Sporting ‘70 trof niet veel later hetzelfde lot, deze goal ging niet door vanwege buitenspel. Dankzij een knappe redding van onze goalie Dax de Wit na een voorzet, die door Tim Baas werd verlengd, stond nog steeds de brilstand op het scorebord. Dat was tevens de ruststand (0-0).

Direct na de thee leek Sporting ‘70 dan toch te gaan scoren. Gelukkig voor Ouderkerk stond de paal in de weg. Uiteindelijk bleek dat uitstel van executie. Ook in het tweede bedrijf waren er eigenlijk nauwelijks kansen tot het moment in de 75e minuut. Een slechte terugspeelbal van Mitchel Melissen op De Wit bracht Luc van de Brink van Sporting ‘70 alleen voor onze keeper, die hij omspeelde en dat betekende (0-1). Pech had Rocky Nuamah kort daarna. Hij zag de bal uit zijn afstandsschot op de paal belanden en ook een poging van Roy la Grouw strandde op de Utrechtse doelman. Met een aanvallend Ouderkerk wist Sporting ‘70 in blessuretijd goed gebruik te maken van de ruimte die daardoor bij ons achterin ontstond en bracht het de eindstand op 0-2.

Sporting ‘70 blijft koploper en Ouderkerk staat nu vierde op de ranglijst. Als de KNVB besluit dat er doorgevoetbald wordt, gaat Ouderkerk zondag op bezoek bij Roda ’46 in Leusden.

Bekijk hier alle uitslagen, het programma en de stand in Zondag 3d

Bron: Tim Baas

FC Abcoude haalt flink uit tegen JOGA Fortius

 

Send this to a friend