Nederlaag voor ZOB in lastige uitwedstrijd bij BOL

Het seizoen begon voor ZOB met een uitwedstrijd bij BOL, waar de ploeg uit Zuidoostbeemster het vaak lastig heeft. Dat was ook nu het geval en er werd dan ook met 2-1 verloren.

BOL speelde agressiever en toonde meer beleving om te winnen dan ZOB. Het eerste half uur was dan ook duidelijk voor BOL, en in het laatste kwartier van de eerste helft kwam ZOB wat beter in de wedstrijd. Ook het begin van de tweede helft was ZOB de bovenliggende partij, zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van BOL.

De beginfase was duidelijk voor BOL, de ploeg speelde met veel dreiging en doelman Danny Been moest al snel redding brengen op een inzet van de spits. In de achtste minuut werd BOL gevaarlijk met een voorzet vanaf de linkerkant, maar bij de tweede paal schoot de spits de bal net naast. In de 18e minuut kon ZOB voor het eerst gevaarlijk worden. Kid Ronday ging goed door over de rechterkant, zijn voorzet kon echter niet binnen gewerkt worden. Een minuut later werd een afstandsschot van Danny Streekstra goed geblokt door een verdediger van BOL. Daarna was het tijd voor doelman Been om zich te onderscheiden. Eerst werkte hij een kopbal uit een corner over de lat, vervolgens deed hij met een inzet vanaf rechts hetzelfde. Toch kon hij niet voorkomen dat de thuisploeg daarna via Timon Plak op 1-0 kwam na een verre ingooi.

Na deze achterstand kwam ZOB wat beter in de wedstrijd. Zo werd een inzet van Dennis Jansen van de lijn gehaald en ging een poging van Ronday maar net over. De kansen van ZOB werden voor rust nog beloond met de gelijkmaker. Uit een corner van Colin Coenderman kopte Rowin Mol binnen.

In de tweede helft ging ZOB op jacht naar de voorsprong. Een vrije trap van Dennis Pals ging net over en een schot van Jansen werd door de doelman weggestompt. Een kwartier voor tijd was het de thuisploeg die weer de leiding nam. Na twee ballen op de paal was het uiteindelijk raak voor Jack Schoon. Daarna probeerde ZOB het nog wel, maar zonder overtuiging.

Het startte de competitie dus met een 2-1 nederlaag en mag zich volgende week proberen te herstellen tegen AFC, dat verloor van Valken ’68.