Nederlagen AFC en Chabab in Topklasse, rood voor Ahannach

In de Topklasse hebben kampioen AFC en degradant Chabab allebei een nederlaag geleden. AFC ging tegen VVSB met 2-1 onderuit en Chabab verloor met 4-1 JVC Cuijk, de ploeg van Hans Kraaij.

Kampioen AFC en VVSB brachten in de eerste twintig minuten weinig spektakel. Kansen vielen er nauwelijks te noteren. Na 22 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Giovialli Serbony ronde een voorzet van Frans van  Niel doeltreffend af. Daarna begon de wedstrijd een beetje op gang te komen.

Enrico Patrick zorgt vanuit een vrije trap voor de 1-1

Na een half uur spelen belandde een bal van Joshua Patrick op de kruising en beet AFC wat meer van zich af. Bij rust stond de ploeg uit Noordwijkerhout echter met 1-0 voor. Een kwartier na rust zorgde Enrico Patrick voor de gelijkmaker. Voldoende voor een punt was het niet want in de 77ste minuut bepaalde Stafan Kraaijvanger uit ene vrije trap voor de 2-1 eindstand.

Chabab, dat al gedegradeerd is, kwam er tegen Cuijk niet aan te pas. Al na een kwartier keek de ploeg van Alami Ahannach tegen een 2-0 achterstand aan. Al na twee minuten scoorde Kevin van Veen en na elf minuten zorgde Dennis Schouten voor de 2-0.

Slide Cuijk Chabab

Na rust zorgde Fathi ben Ahmed voor de derde Cuijkse treffer. Chabab moest het daarna zonder trainer Alami Ahannach doen. De trainer werd wegens commentaar op de leiding weggestuurd. Bilal el Yacoubi zorgde vanaf elf meter nog wel voor de eretreffer (3-1). Het slot was echter voor de ploeg van Hans Kraaij. In blessuretijd zorgde Van Veen met zijn tweede treffer voor de 4-1 eindstand.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse of klik hier.

Foto’s via Twitter JVC Cuijk en Tino Stulen (foto’s VVSB – AFC)