Nederlagen voor NFC en AFC in 2A

NFC wacht  nog steeds op haar eerste punt in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Patrick Lokken ging met 2-0 ten onder tegen Castricum. AFC heeft haar draai ook nog niet echt gevonden. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van Zandvoort.

NFC had tegen Castricum best kansen op een punt. Zelfs met tien man kon de ploeg van Patrick Lokken Castricum behoorlijk partij bieden. Jorn Berens moest na tien minuten in de tweede helft met twee keer geel het veld verlaten. Zijn eerste kaart liep hij op bij de eerste tegentreffer. Lokken: “ Zij scoren na ongeveer twintig minuten de 1-0 (Remko Hoek, red.) maar Jorn werd duidelijk vast gehouden. Wegen protesteren kreeg hij zijn eerste gele kaart.”

NFC kreeg best wat kansen op de gelijkmaker. Antonie Esseboom weas twee keer dichtbij. Zijn grootste kans verprutste hij zelf omdat hij uit gleed.  Lokken: “Het lag aan de scherpte vandaag dat we geen punt pakken.” Tien minuten na rust krijgt Berens, weer wegens praten, zijn tweede gele kaart. Een minuut voor tijd maakte Hoek zijn tweede van de middag vanaf elf meter.

Lokken: “ Het wordt nu wel tijd dat we punten gaan pakken. De concurrentie doet dat vandaag wel dus het gat wordt alleen maar groter.”

IMG_5202

AFC verloor op Sportpark Goed Genoeg met 1-2 van Zandvoort. De ploeg van Wessel Colijn startte sterk en kreeg in de eerste tien minuten drie goede kansen via Gijs Roodbeen en Emmanuel Emma’s (twee keer). Colijn: “ Verliezen hoort er ook bij maar het was niet nodig. We zijn beter in de eerste helft maar verzuimen te scoren in de eerste helft. In de tweede helft worden we gewoon afgetroefd door Zandvoort en scoren zij twee keer.”

Vlak voor tijd is het Nabil El Hiyani die op aangeven van Murat Onal de 1-2 maakt.  Daarna was er nog te weinig tijd om de gelijkmaker te forceren.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)