Niels Neering

Neering wederom van Abcoude naar Breukelen: “Nog altijd ambitie en wil”

Niels Neering maakt komende zomer voor de tweede keer in zijn leven de overstap van FC Abcoude naar FC Breukelen. De club heeft de doelverdediger wederom kunnen overtuigen om naar de provincie Utrecht te komen.

Concurrentiestrijd

De keeper speelde bij verschillende Amsterdamse clubs. Hij begon in de jeugd van SV Diemen, waarna hij bij JOS Watergraafsmeer in de senioren ging voetballen. Na één jaar werd hij door Joey van Leijenhorst benaderd om naar FC Abcoude te komen. Neering mocht direct als eerste keeper aantreden, maar een slepende blessure (tweemaal polsbreuk) zat hem in de weg. In het tweede jaar werd hij opnieuw beloond met een rol als eerste keeper, waarmee hij een transfer naar eersteklasser FC Breukelen afdwong.

“FC Breukelen kwam destijds kijken en vroeg of ik naar de club wilde komen. Dat was voor mij een stapje hoger, dus wilde ik het zeker op dat niveau proberen door de concurrentiestrijd aan te gaan. We waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk heb ik net niet gewonnen. Ik heb toen in de beker gekeept, maar ook een aantal keer vanwege een schorsing van de eerste keeper. Verder was dat voor mij persoonlijk een vervelend seizoen.”

Neering verliet FC Breukelen in de zomer van 2018 en ging voor een half jaar in het buitenland studeren. Toen hij terug kwam, besloot hij vierdeklasser TOG uit de brand te helpen. “Ik kende een aantal jongens uit het team. Ze kwamen erachter dat ik slechts een half jaar in het buitenland was en dus eveneens nog een half jaar kon voetballen. Vervolgens hebben ze aan mij gevraagd of ik ze kon helpen, omdat ze met een keepersprobleem zaten. Uiteindelijk was dat een leuk idee.”

Afgelopen zomer besloot Neering weer op een hoger niveau te voetballen en zijn oude club FC Abcoude op te zoeken. “Ik ruilde met Jeffrey IJmker. Hij maakte de overstap naar TOG, terwijl ik dus naar mijn oude club FC Abcoude vertrok. Het bleek een goede keuze, want persoonlijk ging het goed dit seizoen. We draaiden bovenin mee wat we ook wilden. Gedurende het seizoen lieten we een aantal keer onnodig punten liggen, maar we deden nog altijd volop mee voor promotie en wellicht zelfs het kampioenschap.”

Terugkeer FC Breukelen

De afgelopen maanden ging een overstap naar FC Breukelen weer kriebelen. “Ik werd wederom door de club benaderd, omdat de eerste keeper vertrekt. Breukelen had eerder bij mij aangegeven dat ik de eerste was die de club zou bellen als ze een keeper nodig hadden. Persoonlijk heb ik de ambitie en wil om zo hoog mogelijk te spelen. Dit is weer twee klassen hoger. Bovendien heb ik nog altijd een goed gevoel bij de club, dus ik kijk ernaar uit.”

De sluitpost heeft het gevoel dat hij aankomend seizoen meer kans op een basisplaats maakt dan in zijn eerste periode bij de club. “Inmiddels heb ik meer ervaring op kunnen doen en weet ik dat ik anders bij de club binnenkom. Natuurlijk word ik niet direct eerste keeper, want die garantie kan niet worden gegeven, maar ik weet dat de kans groter is dan in mijn eerste periode bij Breukelen. Uiteindelijk ga ik van mijn eigen krachten uit”, aldus Neering.

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Abcoude

Servinus kersverse trainer FC Abcoude: “Terug naar tweede klasse”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)