Negen man Arsenal verslaan KDO in spectaculair duel

In de zondag derde klasse C heeft Arsenal een zwaar bevochte zege behaald. De Amsterdammers hadden een zware dobber aan KDO en incasseerden bij een 1-1 stand twee rode kaarten. Dankzij een heldenrol van doelman Nick Ruijmgaart en een doelpunt van Gogo Kinkela wist Arsenal toch met 2-1 winnen.

Bij Arsenal stond eerste doelman Nick Ruijmgaart weer onder de lat. De betrouwbare sluitpost is hersteld van een blessure en speelde zijn eerste wedstrijd sinds twee maanden. In het begin van het duel tastte beide ploegen elkaar af, waarbij Arsenal regelmatig hun balvaardige buitenspelers in stelling bracht. Na een kwartier spelen moest doelman Peter Onderwater voor het eerst echt in actie komen, toen hij een afstandsschot uit de kruising wist te tikken. In de daaropvolgende corner belandde de bal voor de voeten van Emanuel Obeng, die op werkelijk schitterende wijze de bal in de rechterbovenhoek schoot.

In het vervolg van de eerste helft viel op dat Arsenal regelmatig overtredingen beging. De prima leidende scheidsrechter trad hier zeer resoluut tegenop, zodat de thuisploeg voor de rust al drie kaarten moest incasseren. Via Mathijs Molleman was KDO in de 30e minuut dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal kon gered worden door Arsenal-doelman Ruijmgaart. Voor de rest kon KDO geen vuist maken in de eerste helft en was Arsenal de bovenliggende partij. Vlak na rust omspeelde Kruit zijn directe tegenstander en gaf hij de bal vanaf rechts strak voor het doel. Joeri Stange kon de bal binnenwerken en zorgde voor de gelijkmaker. Niet veel later ontving Obeng zijn tweede gele kaart, waardoor de Amsterdammers met tien man verder moesten. Toen Kruit aan de rechterkant gevaarlijk was, trok Nick van der Werf aan de noodrem, zodat de thuisploeg opnieuw een rode kaart moest incasseren.

Tegen negen man leek KDO in de 66e minuut op voorsprong te komen. Stange werd in het zestienmetergebied tegen zijn voeten geschopt, zodat de bal op de stip werd gelegd. Kruit ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd fraai uit de hoek gehaald door doelman Ruijmgaart. In het vervolg van de wedstrijd zorgden paal en doelman Ruijmgaart ervoor dat Arsenal niet op achterstand kwam. In de 75ste minuut twijfelde KDO-doelman Onderwater te lang waar hij de bal naartoe zou gooien (zes seconden regel). De scheidsrechter besloot Arsenal een vrije trap te geven op vijftien meter van het Kwakelse doel. De inzet van Gogo Kinkela verdween onder de muur door, waardoor de bal in de linkerhoek verdween, 2-1. KDO ging in de slotfase wanhopig op zoek naar de gelijkmaker maar vond deze niet. Hierdoor eindigde het spectaculaire duel in een 2-1 zege voor Arsenal.