Negental DWS weet voorsprong niet vast te houden in Zandvoort

Een bizarre wedstrijd, zo noemde DWS-trainer Patrick van Leeuwen het duel tussen zijn ploeg en Zandvoort. Het duel eindigde in 2-2, maar hoe die eindstand tot stand kwam, was inderdaad bizar te noemen.

“We begonnen goed en waren in de eerste helft voetballend ook de bovenliggende partij. Zandvoort speelde veel de lange bal en werd daar ook wel zo nu en dan gevaarlijk mee”, zo zag Van Leeuwen. Maar het was zijn ploeg die tot scoren kwam. Na een half uur werd de 0-1 nog afgekeurd, maar vlak voor rust viel de goal alsnog. Na een goede pass van Romario Sabajo kwam Daley Venghaus vrij voor de keeper te staan en lobde hij de bal binnen.

Na rust ging DWS op dezelfde voet verder, maar kwam het met een uur op de klok met tien man te staan. Jimmy Chapman kreeg zijn tweede gele kaart en kon alvast gaan douchen. Maar tot overmaat van ramp kwamen de Amsterdammers vervolgens zelfs met negen man te staan. Koud in het veld ging Anil Cetinkaya met gestrekt been een duel in en dat leverde hem een directe rode kaart op.

“We bleven erin geloven en gingen met een spits voetballen”, aldus Van Leeuwen. Zijn ploeg wist zelfs nog de 0-2 te maken. De bal viel er goed overheen en Davelinio Markus was zijn tegenstander te snel af, waarna hij kon scoren. “Maar eerlijk gezegd stonden we met de rug tegen de muur, met negen man is het gewoon heel lastig.”

En uiteindelijk liep het dan ook nog fout voor DWS. Nadat in de 87e minuut een afstandsschot verkeerd werd ingeschat en binnen viel, viel uiteindelijk ook nog de 2-2. “Het voelt als twee verloren punten vandaag. Maar ik ben waanzinnig trots op de ploeg hoe ze hebben gevochten met negen man.”

Volgende week is DWS vrij, de week daarna speelt het een uitwedstrijd bij FC Weesp. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

DWS start nieuw Europees avontuur op 21 november

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS