Home / Algemeen / New Amsterdam mag ook niet spelen

New Amsterdam mag ook niet spelen

Na weken van onzekerheid viel gisteravond het doek voor New Amsterdam. Het stadsdeel in Amsterdam-Noord besloot tijdens een raadsvergadering dat de huurovereenkomst niet verlengd zou worden per 1 oktober. Dat is aanstaande maandag. Toch mogen de eerste zaterdag en zondagteams dit weekend niet spelen omdat de KNVB een onderzoek is gestart naar het opstellen van ongerechtigde spelers.

De soap leek voorbij maar krijgt nu toch weer een vervolg. De KNVB liet weten dat het nog niets kan zeggen over de toekomst van de elftallen. Zij wachten nog op het definitieve verslag van het stadsdeel. Wel voegden ze er aan toe dat New Amsterdam geen schulden heeft bij de KNVB. Dat is dan ook niet de reden waarom de standaardteams dit weekend niet in actie zullen komen.

“We hebben beide teams ‘koud’ gezet en dat betekend dat ze nu niet mogen spelen”, laat een woordvoerder van de KNVB desgevraagd weten. “Het heeft niets te maken met de accommodatie maar beide teams hebben de afgelopen weken ongerechtigde spelers opgesteld. Daarom zijn we een onderzoek gestart en tot we duidelijkheid hebben mogen ze van ons niet spelen.”

Heeft New Amsterdam (rode shirt) haar laatste wedstrijd gespeeld?

New Amsterdam heeft in het zaterdagteam spelers ingezet die op de lijst staan voor de zondag competitie en de zondag gebruikte spelers van de zaterdag. Volgens de reglementen van de KNVB is dat niet toegestaan.

De wedstrijden New Amsterdam-Blauw Wit (zaterdag 5B) en De Meteoor-New Amsterdam (zondag 4E) gaan dit weekend niet door.