NFC in Amstelveense derby makkelijk langs Nautilus

In de zondag vierde klasse F heeft NFC een makkelijke 4-1 zege geboekt op buurman Nautilus. Aan de Sportlaan was de ploeg van Gerard Adelaar oppermachtig. De zege kwam dan ook geen moment in gevaar.

Op het eigen hoofdveld was NFC zondagmiddag een maatje te groot voor buurman Nautilus dat door de nederlaag in de gevaren zone blijft.  De ploeg van van Jean Paul van Zoghel staat nu al vier punten achter (en een wedstrijd meer gespeeld) op Geuzen Middenmeer.

Douma

Binnen twee minuten moest doelman Niels Wuthrich de bal namens Nautilus al uit het net vissen. Na een snelle aanval zorgde Yacob Sason voor de 1-0. Nautilus  probeerde het tij te keren met hard werken maar moest met lede ogen toezien dat de NFC-ers in de 21ste minuut de voorsprong uitbouwden naar 2 – 0. Sander Klaver schoot in eerste instantie voorlangs maar dankzij het tikje van Dennis Spitteler  werd het alsnog een goal.

1912395_716026771775923_304416626_n

Toch lukte het Nautilus om na een half uur de aansluittreffer achter doelman Barry Douma te plaatsen. Dat gebeurde  door een fantastisch mooi doelpunt van  Michel Plas die met veel gevoel de bal onhoudbaar langs de NFC goalie draaide (2-1). Dat was tevens de ruststand.

1620959_716027228442544_1774764459_n

Mike Hollander was zes minuten na rust dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging net voorlangs.  Daarna nam NFC het heft definitief in handen. De toeschouwers mochten opnieuw een fraaie goal bewonderen. De voet van Yacob Sason zorgde voor de tweede keer deze middag voor een treffer. Vanuit een  moeilijke positie scoorde de aanvaller met een lob voor de 3-1.

Nautilus kwam er in het laatste laatste deel van de wedstrijd niet echt meer aan te pas.  Een buitenspel goal van Sander Klaver  werd nog terecht afgekeurd, maar in de zeventigste minuut was het weer raak. Yacob Sason behield goed het overzicht en speelde Dennis Spitteler goed aan die doelman Niels Wuthrich in de korte hoek kansloos liet (4-1)

1506552_716026971775903_868425421_n

Door de nederlaag blijft Nautilus in de zorgen zitten. NFC gaat komend weekend op bezoek bij De Meer. Deze wedstrijd kan wel eens bepalend, maar niet beslissend,  zijn voor het wel of niet bereiken van de nacompetitie.