Wedstrijd van de week

NFC-AMVJ: Clash in Amstelveen

De wedstrijd van de week komt deze week uit de zaterdag tweede klasse A. Aan de Sportlaan nemen NFC en AMVJ het tegen elkaar op. Twee teams die de afgelopen jaren veelvuldig met elkaar het gevecht aan gingen en nog niet zo lang geleden met elkaar tot op de laatste dag streden om de titel. Nu staan de zaken er iets anders voor. Het Amsterdamsche Voetbal zal zoals altijd opnames van het duel maken.

Veel spelers kennen elkaar door en door, een detail dat zeker niet vergeten mag worden. Het zal meespelen aanstaande zaterdag. Twee jaar geleden speelde beide teams nog in de derde klasse. AMVJ, toen getraind door Hassan Azoum, ging er uiteindelijk met de titel van door omdat NFC gedurende dat seizoen drie punten in mindering kreeg in verband met verlopen spelerspassen. Die punten zou NFC, toen nog onder leiding van Bart van den Bosch, uiteindelijk te kort komen om kampioen te worden.

Het waren, in het seizoen 2010/1011 de laatste ontmoetingen tussen de twee rivalen. NFC speelde op eigen veld gelijk (2-2) en op Sportpark ’t Loopveld werd het toen 1-0 voor AMVJ. Vooral de wedstrijd aan de Sportlaan was van een hoog niveau. Of dat dit weekend ook gehaald zal worden is nog maar de vraag.

NFC kende een niet al te beste start als nieuwkomer in de tweede klasse. De ploeg van Patrick Lokken was lange tijd niet compleet door langdurige blessures en vakanties. NFC staat  met acht punten op de negende plaats. AMVJ heeft de boel, met een jaartje extra ervaring in de tweede klasse momenteel wat beter voor elkaar. Maurice Kuijper staat met zijn team maar één verliespunt achter koploper WV-HEDW dat zaterdag de eerste periode kan winnen. Een misstap van de Amsterdammers geeft AMVJ, dat vorig seizoen bij haar debuut gelijk de nacompetitie haalde, nog een kans op die prijs.

De punten zullen zeker niet cadeau worden gedaan. Bij NFC ontbreekt in ieder geval de geschorste spelmaker Dirk Franken (hij kreeg rood tegen DVVA) en bij AMVJ zal Jonne Seriese vanwege een scheenbeenbreuk worden gemist. Toch houden beide ploegen voldoende kwaliteit over om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken.

Het duel aan de Sportlaan begint zaterdag om 14:30 uur. Het Amsterdamsche Voetbal zal een samenvatting van het duel maken. Deze is zaterdagavond te zien op de site.

De wedstrijd van de week wordt u onder andere aangeboden door Cafe The Pub uit Amstelveen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)