NFC in beker wel langs UNO

Voor de tweede maal binnen een week tijd stonden NFC en UNO tegenover elkaar. De  Amstelveners verloren vorige week nog ruim  van de bezoekers uit Hoofddorp en kwamen dit weekeind in de reguliere speeltijd ook niet verder dan 1 – 1.  Na strafschoppen bekert de ploeg van Gerard Adelaar verder.

Binnen vijf minuten kwam de ploeg van trainer Gerard Adelaar op voorsprong toen Mustapha El Adib de score opende, 1 – 0.  Na de pauze  verzuimde NFC om een aantal zeer goede mogelijkheden te benutten en afstand te nemen van UNO.  Yacob Sason, over het algemeen veel scorend, had in deze wedstrijd zijn vizier niet op scherp en miste in de 60ste en 70ste minuut twee bijna niet te missen kansen.

1381870_639055359473065_154361763_n

Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam UNO langszij toen Robin Schalken de gelijkmaker achter doelman Barry Douma binnen kopte, 1 – 1. In die stand kwam geen verandering meer , dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Daarin toonde NFC zich de sterkste.  Beide teams  namen vijf strafschoppen. NFC miste er eentje zodat doelman Barry Douma  de show kon stelen door twee strafschoppen te stoppen.. Daardoor gaat NFC verder in het district bekertoernooi.

Foto Jos Spitteler: Bary Douma was de held door een strafschop te stoppen zodat NFC door gaat in de beker

Kijk voor alle uitslagen en het programma van de districtsbeker op de speciale pagina.