NFC blijft in de race voor promotie

De opluchting was af te lezen van de gezichten van de NFC-spelers na de 2-4 overwinning bij Voorland. De inzet was hoog. Een goede uitgangspositie op de ranglijst en een goede uitgangspositie in de derde periode. Maarten Zwaan scoorde drie keer waarvan twee uit een strafschop.

Dat de belangen groot waren werd door NFC-trainer Bart van den Bosch tijdens zijn bespreking nog maar weer eens benadrukt. Van den Bosch: “We mogen niet verliezen als we nog iets van dit seizoen willen maken”. NFC was aan het begon van het seizoen de favoriet voor de titel. Maar al na vier wedstrijden kwam het eerste onnodig puntverlies tegen het op de laatste plaats staande Vlug en Vaardig. Toen thuis tegen Voorland een 4-1 nederlaag volgde was de titel als nel uit het zicht. Van Den Bosch: “We richten ons nu op de tweede plaats en de derde periode. Alleen door het bereiken van de nacompetitie kunnen we nog iets van dit seizoen goed maken”.

Vanaf de eerste seconde was te zien dat zijn spelers het begrepen hadden. Maarten Zwaan kreeg wat ruimte aan de rechterkant maar Jacco tolman schoot veel te slap in. Daarna was het vooral Voorland dat domineerde zonder dat het heel gevaarlijk werd. Samuel Vrede was met twee acties nog het dichts bij een treffer. Pas na een bijna ene half uur spelen was de thuisploeg echt dicht bij een treffer. Die kwam tot stand na een fout van Ramon Essed. Younes Makrou profiteerde wel maar niet optimaal omdat Collin van Velzen goed ingreep. Het was de doelman van de Amstelveners die de1-0 inleidde. Een zekere bal liet hij los en in twee instanties scoorde Vrede de openingstreffer. Lang kon de thuisploeg er niet van genieten. Een actie van maarten Zwaan kon pas gestopt worden middels een overtreding. Marciano van Ommeren was uiteindelijk de dader nadat Edson Sno Zwaan had laten lopen. De strafschop werd door Zwaan keurig ingeschoten, 1-1. In een enerverende slotfase kreeg de thuisploeg een gigantische kans om met voorsprong de rust in te gaan. Vrede had een leeg doel voor zich maar doelman Van Velzen herstelde zich op tijd om een score te beletten. Toch werd nog voor rust gescoord maar dan wel door NFC. Dirk Franken kwam vrij voor de doelman was vervolgens niet zelfzuchtig en liet Leon van Delft scoren, 1-2.

De tweede helft was nog een tien minuten oud of Zwaan kon weer vanaf elf meter aanleggen. Diego Medina was naar de grond gewerkt en scheidsrechter Remco van den Berg kon niet anders dan naar de stip wijzen. Zwaan koos voor dezelfde hoek, 1-3. Toen Van Ommeren namens de thuisclub na zijn tweede gele kaart van het veld moest leek de wedstrijd gespeeld. Een prachtig afstandschot van Randy Toby   bracht Voorland weer tot leven. Loepzuiver en vanuit stilstand krulde hij de bal in de kruising. Daarvoor had NFC de pech dat Dirk Franken zijn schot via de binnenkant van de paal weer het veld in zag stuiteren. Het slotakkoord was voor de Amstelveners. Een diepe bal van Franken zette Leon van Delft vrij voor de doelman. De goed spelende Van Delft gaf Zwaan de kans om zijn derde van de middag te maken. Van den Bosch: “Dit was wel de wedstrijd waar het om ging. Ben dan ook echt opgelucht. We doen weer mee! Een lekker weekend zo”.