NFC boekt tweede zege van het seizoen

In Amstelveen heeft NFC voor de tweede keer dit seizoen een overwinning behaald. Tegen BOL speelde het elftal van Patrick Lokken een goede wedstrijd en won het met 3-2. Doordat de concurrentie ook won blijft de achterstand op een nacompetitieplek groot.

NFC speelde een goede eerste helft op het lastig bespeelbare veld. Aanvoerder Vurnon Essed: “ We zette vroeg druk en gaven onze tegenstander geen kans om op te bouwen. Hierdoor kwamen zij niet aan voetballen toe. We hadden de wedstrijd redelijk onder controle en kwamen verdiend op voorsprong.”

De 1-0 viel in de dertigste minuut en kwam wat gelukkig tot stand. Een lange bal richting het doel van BOL leek een simpele prooi voor de doelman te zijn. De keeper twijfelde echter en gaf Paul Berkelaar de kans de bal te onderscheppen en simpel te scoren.

In de tweede helft boog BOL de achterstand al snel om in een voorsprong. Essed: “ Binnen tien minuten stonden we op achterstand. Het stond bij ons even niet goed waardoor zij twee keer konden scoren. Al waren het wel twee goede doelpunten van BOL. Maar na deze tegenvallers zijn we op dezelfde weg doorgegaan en scoorden we twee keer via Kevin van Ommen.”

Nadat NFC op 3-2 kwam was er nog een kwartier te spelen. Essed: In de slotfase kon het alle kanten op. De scheidsrechter trok er maar liefst zeven minuten bij, gelukkig hielden we stand en behaalden we een zwaar bevochten overwinning.” Doordat de concurrentie ook wist te winnen is de achterstand op nacompetitievoetbal elf punten. Essed: “Zonde dat andere ploegen onderin ook punten pakken. We hadden toch wel gehoopt dat we de achterstand konden verkleinen. Maar we geven zeker niet op, zolang handhaving nog mogelijk is blijven we erin geloven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC