Matchwinnaar vernon Esses kan zijn geluk niet op na de eerste zeg van het seizoen

NFC breekt de ban! DVVA de dupe

NFC heeft in de twaalfde speelronde eindelijk haar eerste overwinning geboekt. De ploeg van Patrick Lokken won verdiend met 1-0 van DVVA door een doelpunt van Vernon Essed. Toch blijft NFC laatste staan in de tweede klasse A.

DVVA-trainer Sjaak Tersteeg had zijn spelers nog zo gewaarschuwd. Tersteeg:” Natuurlijk hebben we het over onderschatting gehad. Maar hoe veel keer met je dat tegen ze zeggen. Ik heb ze verteld dat ze er vanaf het begon op moesten zitten. Dan breekt er iets bij zo’n ploeg. Dan geven ze het op. Maar dat hebben we verzuimd.  Het was bar en boos vandaag.”

DVVA-trainer Sjaak Tersteeg: 'Het was bar en boos vandaag"
DVVA-trainer Sjaak Tersteeg: ‘Het was bar en boos vandaag”

Hoe anders was dat na afloop bij de winnende ploeg. De overwinning werd gevierd als of het kampioenscha was veroverd. Die ontlading is te snappen. Lokken zei al vaker dat zijn ploeg alleen maar door AFC en Monnickendam was weggespeeld maar dat het geluk soms gewoon niet mee zat. Het resultaat tot vandaag waren twee schamele puntjes.

En dus werd het aantal punten meer dan verdubbeld vandaag. Vanaf de eerste minuut liet de ploeg uit Amstelveen zien dat het klaar was voor een overwinning. Lokken” Het is ongelofelijk maar ik heb zelfs vijf wissels vandaag!” Tersteeg had wel voldoende problemen. Naast een aantal langdurig geblesseerden kwamen er daar vandaag nog een vijf bij.Het mag echter niet als excuus gelden want DVVA speelde gewoon ver onder de maat. Kwam nauwelijks tot kansen (twee halve over de hele wedstrijd) en verloor bijna ieder duel. Dat was ook de verdienste van NFC , dat vocht voor iedere meter. Met veel strijdlust, en zelf het grootste gedeelte van de wedstrijd balbezit, begon het steeds meer te geloven in een overwinning.

Het was uiteindelijk Vernon Essed die de ban brak. De aanvoerder, die begon  als linksback maar na het uitvallen van Quincy van Ommeren met een liesblessure na het middenveld verhuisde, zorgde na zo’n twintig minuten na rust voor de enige treffer. Waar hij in de zestien misschien direct had moeten schieten kapte hij eerst nog twee man uit voordat hij doelman Daan Waleson passeerde.

Matchwinnaar vernon Esses kan zijn geluk niet op na de eerste zeg van het seizoen
Matchwinnaar Vernon Essed kan zijn geluk niet op na de eerste zege van het seizoen

DVVA kwam niet eens tot een offensief na de treffer en terwijl de minuten voorbij gingen en kwam er steeds meer het besef dat de eerste zege in de maak was. De 2-0 hing nog eerder in de lucht dan de gelijkmaker. Het bleef bij die ene treffer van Essed die daarmee NFC de eerste en zeer verdiende overwinning bezorgde.

Lokken valt leider Cor Rits na het laatste signaal blij in de armen
Lokken valt leider Cor Rits na het laatste signaal blij in de armen

Lokken: “ Volgende week moeten we tegen Zandvoort. Als we die ook winnen hebben we een beetje aansluiting en gaan we met een goed gevoel de winterstop in. Dit hadden we gewoon even nodig.  Het geloof is er. Zeker na vandaag.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)