NFC de kansen, Castricum de punten

In Amstelveen heeft NFC een goede wedstrijd niet kunnen bekronen met punten. Tegen Castricum kreeg het elftal van Lokken veel kansen maar ging het hier slecht mee om. De gasten waren daarentegen uiterst effectief en schoten drie keer raak. Het duel in 2A eindigde uiteindelijk in 1-3, doordat de concurrentie wel won lijkt handhaving voor NFC inmiddels een onmogelijke opgave.

kop duel

NFC stond al vroeg op achterstand nadat Remco Hoek een corner van Maarten van Duivenbode tot doelpunt promoveerde. De thuisploeg zocht na deze vroege tegenvaller de aanval en kreeg veel mogelijkheden. Maar zoals wel vaker dit seizoen liet de afwerking te wensen over. Zo werden paal en lat geraakt en lag Castricum-keeper Carlo van Soest een aantal keren in de weg. Vlak voor rust liet de scheidsrechter goed doorspelen na een handsbal van NFC en kon Sebastiaan Weber tegen de verhouding in de 0-2 aantekenen.

Haslsema broer

Na rust ging NFC fanatiek op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg het hiervoor in de 55ste minuut de beloning. Jeroen Halsema schoot raak en zorgde zo voor de 1-2 tussenstand Maar een minuut later bracht Castricum via Tobias de Koning het verschil weer terug naar twee goals. Na de 1-3 probeerde NFC van alles om terug te komen in de wedstrijd maar dit lukte niet meer. Hierdoor eindigde het duel in een 1-3 zege voor Castricum en zijn de druiven voor NFC wel heel zuur.

Halsema

NFC-aanvoerder Vernon Essed over de nederlaag: “Wij hebben wel tien kansen gehad maar maken maar een goal. Castricum was daarentegen uiterst effectief en benutte drie van de vijf kansen. We waren echt beter maar zoals wel  vaker dit seizoen breekt het missen van mogelijkheden ons op. We doen voetballend wel aardig mee maar er komen in de tweede klasse ook andere zaken bij kijken. Handhaving zal voor ons een bijna onmogelijke opgave gaan worden. Helaas, het is niet anders.”

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)