NFC dicht bij promotie

Het zaterdagteam van NFC heeft zich zeer eenvoudig geplaatst voor de finale van de nacompetitie. In Den Helder werd net als vorige week simpel gewonnen. Vorige week werd het in Amstelveen nog 8-0. In Den Helder werd het ‘slechts’ 4-0. Ook trainer Bart van den Bosch trok zijn schoenen aan en wist zelfs te scoren.

Meer dan een formaliteit was het niet. Na de 8-0 zege op eigen veld was de busreis naar Den Helder nog het grootste opstakel. Van Den Bosch hield Dirk Franken en Jacco Tolman op de bank zodat ze hun ‘kleine’ pijntjes wat rust konden geven.

Gemist werden de twee niet. In de eerste helft zorgden Maarten Zwaan, donderdag gekozen tot beste speler van Amstelveen, vanuit een strafschop voor de 0-1 en nog voor rust voor de 0-2. Van den Bosch: “Toen heb ik hem er ook maar uitgehaald en ben ik zelf gaan spelen. Ik wil geen risico nemen en het was ook niet nodig”.

De trainer zelf zorgde voor de 0-3. Van den Bosch: “Ik heb de beste speler en topscorer van Amstelveen naar de kant gehaald. Hij heeft een uur nodig om te scoren, ik doe het gewoon in twintig minuten”. Michael Lippens bepaalde eindstand op 0-4.

Volgende week neemt NFC het op tegen ZCFC (0-0 tegen Hellas Sport). Op negen juni volgt dan de return. Van den Bosch: “Ik heb niemand naar ZCFC laten kijken. We gaan van onze eigen kracht uit en we gaan gewoon twee keer winnen”. Mocht dat onverhoopt niet gebeuren dan krijgt NFC nog een herkansing. Met drie andere ploegen strijd het dan vanaf 12 juni om één plaats in de tweede klasse. Als het aan Van den Bosch ligt is NFC dan al lang gepromoveerd. Van den Bosch: “Ik vind het prima die wedstrijden maar ik kijk dan lekker naar het EK”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)