NFC en Geinburgia sluiten 2014 af met puntendeling

In Amstelveen hebben NFC en Geinburgia de punten moeten delen. Het elftal uit Driemond speelde een sterke eerste helft en ging met een 0-2 voorsprong rusten. Na de thee was NFC gevaarlijker en wist het uiteindelijk terug te komen tot 2-2. Door het gelijkspel bezet het elftal van Ruud Visser de zesde plek in 4F, Geinburgia gaat als nummer elf de winterstop in.

De eerste helft was voor Geinburgia. De gasten namen het doel van NFC  via een schot van Geofferey van Vliet in de elfde minuut voor het eerst onder vuur. Niet veel later de eerste grote kans van het duel. Een vrije trap vanaf rechts werd in vrijstaande positie net naast geschoten door Paul Beckman.

NFC1

De thuisploeg speelde erg slordig, toch leken zij in de in de 23ste minuut op voorsprong te komen. Een goede voorzet van Michael Plas werd door Yacob Sason tegendraads ingeschoten. Geinburgia-doelman Sjors Duynmayer redde fraai maar moest deze save met een blessure bekopen. De ballenvanger belandde met zijn knie tegen een stang. Doordat de blessure er zeer ernstig uitzag legde scheidsrechter Ligtvoet het duel stil en stuurde hij de spelers voor tien minuten naar binnen.

NFC2

Duynmayer kon uiteindelijk niet door en werd gewisseld voor reserve doelman Houssein Eyarman. Na de korte onderbreking kreeg Geinburgia een aantal grote kansen. De balvaste en sterke spits Elis Halep was een paar keer dicht bij een treffer maar wist het net niet te vinden. Vijf minuten voor rust was het alsnog raak. Een corner van Marcel Oostenrijk belandde in één keer achter doelman Van Veen en zorgde voor de 0-1. Vier minuten later stond het 0-2. Ditmaal schoot Van Vliet een assist van Beckman tegen de touwen.

NFC3

Na de onderbreking drong NFC iets meer aan. De gastheren gingen uiteraard op jacht naar de aansluitingstreffer maar speelden vaak te slordig om het Geinburgia moeilijk te maken. Het duurde dan ook tot de 76ste minuut voordat de 1-2 viel. Bryan Pranger gaf een goede voorzet en zag Plas de aansluitingstreffer raak koppen. Direct na deze goal een enorme mogelijkheid voor de gasten. Bob in ’t Groen kon alleen op doel af maar verzuimde het duel te beslissen. Tien minuten voor tijd stond het weer gelijk aan de Sportlaan. Klaver slingerde de bal voor waarna Sason de 2-2 tegen de touwen kopte. In de slotfase streden beide elftallen voor de drie punten, maar gescoord werd er niet meer in Amstelveen.
nfc4

Foto’s Jos Spitteler

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)