Foto Jos Spitteler: Dirk Franken van NFC (r) ontvangt zijn eerste gele kaart

NFC en Overbos kleuren rood

Het duel in Amstelveen tussen NFC en Overbos is geëindigd in een 3-2 overwinning voor NFC. Het vijfde en winnende doelpunt viel pas in de 98ste (!) minuut. Er vielen niet allen vijf doelpunten maar ook vielen er vijf rode kaarten. NFC-trainer Patrick Lokken en van beide teams twee spelers haalden het einde niet .

“2-2 was een juiste afspiegeling geweest. De eerste helft was voor NFC en wij waren de tweede helft beter”, zegt Overbos trainer Marcel Faber. Zijn collega Patrick Lokken kon na afloop zijn geluk niet op en zat nog vol met adrenaline. Lokken: “Ik ben even helemaal klaar met die scheidsrechter. Dankzij onze instelling hebben we drie punten aan dit duel overgehouden.

Jacco Tolman zorgde na zo’n twintig minuten spelen voor de 1-0 voor NFC. Zijn teamgenoot Dirk Franken had toen al een gele kaart gehad. Toen er in de loop van de wedstrijd een opstootje ontstond na een overtreding raakte Franken met een tegenstander in een licht duw en trek onderonsje. Beiden werden bestraft met geel. Voor Franken dus zijn tweede. Iets wat door de scheidsrechter niet eens was opgemerkt maar waar hij door spelers van Overbos terecht op werd geattendeerd.

Foto Jos Spitteler: Dirk Franken van NFC (r) ontvangt zijn eerste gele kaart
Foto Jos Spitteler: Dirk Franken van NFC (r) ontvangt zijn eerste gele kaart

Ondanks de man minder zorgde Leon van Delft uit een corner van Diego Medina voor de 2-0. Lokken: “ Dat was natuurlijk een heerlijk moment zo vlak voor rust. Ik wist dat we het de tweede helft zwaar zouden krijgen dus dit was een enorme meevaller. Zeker ook omdat we eerder via Maarten Zwaan, Tolman en Michael Lippens als wat kansen op een treffer hadden laten liggen.”

Foto Jos Spitteler: Een luchtduel tijdens NFC-Overbos
Foto Jos Spitteler: Een luchtduel tijdens NFC-Overbos

Overbos vond echter na de rust snel de aansluiting. Frank Judell zorgde zeven minuten na de hervatting voor de 2-1. De gelijkmaker zorgde voor meer commotie. Lokken: “ Onze grensrechter had al een paar keer eerder voor buitenspel gevlagd maar steeds werd zijn signaal genegeerd. Bij het doelpunt was het zeker vijf meter buitenspel maar wederom werd het vlagsignaal niet overgenomen.”  De treffer van Marc de Jonge (2-2) ging dus de boeken in. Overbos trainer Marcel Faber: “ De scheidsrechter keek steeds naar de grensrechter maar oordeelde zelf anders. Hij volgde zijn eigen gevoel. NFC wond zich daar nog al over op. Ik kan er niet over oordelen of het wel of niet zo was want ik sta niet op een lijn.”

In alle commotie rond de treffer van De Jonge liep NFC trainer Lokken het veld in en werd terecht met een rode kaart weer naar de kant gestuurd. Lokken: “ Stom. Ik moet dat natuurlijk niet doen maar ik had mijn emoties even niet onder controle.”

Overbos rook dat er meer te halen viel maar de ommekeer kwam toen Danny Welters zijn tweede gele kaart kreeg. Faber: “ Dat was stom van hem. Hij had al geel en op de middenlijn gaat hij een NFC-speler (Jacco Tolman, red.) vasthouden. Hij had beter het sprintduel aan kunnen gaan.”

Overbos hield in die fase het betere van het spel maar Marc de Jonge en Maarten Wels wisten beiden niet te scoren toen ze oog in oog stonden met NFGC doelman Mark Coonen. Vijf minuten voor tij kwam NFC met negen man te staan nadat Nigel Hassal , volgens beide trainers, terecht van het veld moest. Ook Overbos eindigde de wedstrijd met negen man want Hilco Ceton kreeg in de blessuretijd zijn tweede gele kaart.

Foto Jos Spitteler: Paul Berkelaar (r) viert zijn winnende treffer (3-2)
Foto Jos Spitteler: Paul Berkelaar (r) viert zijn winnende treffer (3-2)

Vervolgens kwamen er acht minuten bij (Faber: “ Dat vond ik wel erg veel.”) en in de aller laatste actie van de wedstrijd leverde dat nog de winnende treffer voor NFC op. Invaller Paul Berkelaar tikte bij de eerste paal de winnende binnen. Faber: “Onze keeper Dennis van der Kraan schreeuwde de longen uit zijn lijf om iemand bij de eerste paal te zetten maar die reageerde veel te laat. Dit had nooit mogen gebeuren.”

NFC krijgt door de zege weer wat ruimte als het gaat om de strijd tegen degradatie. Lokken: “ We staan nu vijf punten voor op een nacompetitie plaats. Dat geeft wel even een lekker gevoel.” Overbos staat er precies vijf achter op die nacompetitie plek. Faber: “Dat zal het maximale voor ons worden. Meer zit er niet in. We hebben de meeste wedstrijden van iedereen gespeeld en hebben daar maar tien punten in gehaald. We hebben nu vijf keer op rij verloren en krijgen nog een aantal topploegen. Dus het zal erg lastig worden maar we houden de moed er in.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)