NFC en Zwanenburg schieten weinig op met puntendeling

Opnieuw heeft de regioderby in de zondag vierde klasse E tussen NFC en Zwanenburg geen winnaar opgeleverd. Ook in Amstelveen bleven beide ploegen steken op een gelijkspel (1-1), eentje die ze in de strijd om het kampioenschap niet goed kunnen gebruiken.

NFC moest op eigen veld winnen om in de race te blijven. De Amstelveners klapten er gelijk vol op en dit werd binnen vijf minuten beloond met een vroege openingstreffer. Uit een voorzet van Dennis Melkert rondde Nico Sergiou bekwaam af: 1-0. NFC oogde frisser en bij Zwanenburg leek de spanning toe te slaan met veel slordig balverlies. De bezoekers kwamen langzaam iets meer in het spel, maar verder dan een poging van Nigel Ciebrant kwam de ploeg van Mehmet Simsek niet.

In de tweede helft trok Zwanenburg de touwtjes in handen. NFC raakte hierdoor licht de kluts kwijt en had moeite om de 1-0 voorsprong te verdedigen, ondanks dat Zwanenburg niet heel veel gevaar stichtte. Tien minuten voor tijd kwamen de gasten alsnog op gelijke hoogte. Een vrije trap van Mark Mul bereikte het hoofd van Tim Hollander, die de bal de linkerhoek in kopte: 1-1.

NFC probeerde de voorsprong in de slotfase nog te herstellen, maar slaagde hier niet meer in. De ploeg van Ruud Visser heeft nu vijf punten achterstand op koploper HBC – wat er met het gestaakte duel tegen DIO gebeurt is nog niet duidelijk – en een eventueel kampioenschap niet meer in eigen hand. Zwanenburg heeft dat wel. De nummer twee kan volgende week op bezoek bij DSK de koppositie veroveren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.