NFC geeft vlak voor tijd zege uit handen tegen De Meer

In de zondag vierde klasse F heeft het Amstelveense een grote kans laten liggen om afstand te nemen van directe concurrent De Meer. In de 87ste minuut verspeelden de Amstelveners een zeker lijkende overwinning. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld wel terecht. De Meer miste ook nog een penalty.

Over negentig minuten gezien was er niemand die kon klagen over de uitslag, maar Gerard Adelaar zal toch teleurgesteld zijn dat zijn ploeg vlak voor tijd als nog de zege uit handen gaf. Beide clubs blijven gezamenlijk aan de leiding in de derde periode met tien punten uit vier wedstrijden.

1558533_719428808102386_252778027_n

De beste kansen waren achter voor NFC en die hadden die wedstrijd misschien in een eerder stadium beslissen. Na ruim twintig minuten nam NFC de leiding door een treffer van topscorer Yacob Sason. Na een slim steekballetje van Tonnie Bras omspeelde Sason doelman Joey Hidding en zorgde voor de 0-1.

1969318_719428398102427_2088854190_n

Na een half uur liet de ploeg van Carlos Alarcon Vidal een uitgelezen mogelijkheid liggen om op gelijke hoogte te komen. Daan Balijon  miste vanaf elf meter waardoor NFC met 0-1 voorsprong de rust in ging.

1978838_719428514769082_1495462824_n
Na rust veranderde De Meer van tactiek. Er werd wat vaker de lange bal gehanteerd en iedere mogelijk werd gebruikt om de bal richting het strafschopgebied van NFC te pompen. Het zorgde wel voor het nodige gevaar maar de defensie van NFC bleef lange tijd overeind omdat de ploeg van Alarcon Vidal niet tot echt grote kansen kwam.

10152404_719427634769170_1193170047_n
Joey Hoogendijk vergat de wedstrijd te beslissen nadat hij na balverlies van De Meer een grote kans om zeep hielp. Hoogendijk besloot de bal breed te leggen in plaats van zelf uit te halen. Het zou ook iets te veel van het goede geweest zijn want De Meer verdiende zeker een punt.  Die gelijkmaker viel uiteindelijk in de 87ste minuut. Louis Achterbergh schoot verwoestend hard binnen en liet doelman Barry Douma kansloos.

10153774_719428738102393_166257999_n

NFC kreeg in de slotfase als nog de mogelijkheid om de winst te grijpen maar Sason kopte in de laatste minuut over het doel van Hidding. Daardoor bleef het trecht 1-1. Carlos Alarcon Vidal; “ We hebben zeker niet best gespeeld. Gelukkig hebben we de schade kunnen beperken. Ik denk dat 1-1 een terechte uitslag was.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F