NFC heeft alles in eigen hand voor tweede periodetitel

In de zondag vierde klasse D lijkt de kampioen bij het ingaan van de winterstop al vast te staan. Alliance’22 won alle dertien wedstrijden in de eerste seizoenshelft en staat met afstand bovenaan. Daarachter zullen de overige ploegen moeten strijden om de troostprijzen, de periodetitels. Voor de tweede periodetitel heeft NFC alles in eigen hand na een overtuigende 5-0 zege op middenmoter Onze Gezellen.

De ploeg van Ruud Visser kwam op eigen veld geen moment in gevaar tegen de gasten uit Santpoort. Na een kwartier spelen opende Lennart van der Leest de score voor de Amstelveners. Richting de rust werd deze voorsprong uitgebreid naar 3-0 door doelpunten van Dennis Melkert en Harold Aanholt Soliz. “Ik weet dat wij conditioneel erg goed zijn, dus in de rust gaf ik aan dat we nog een paar keer gas mochten geven”, aldus Visser. “Daar kon Onze Gezellen niet mee omgaan. Helaas maakten wij er te weinig gebruik van.”

Via Luigi Olieberg en Sander Klaver werd de eindstand op 5-0 bepaald. En de score viel volgens Visser nog mager uit. “We hadden echt een hoop meer doelpunten mogen maken.” Verder maalt de oefenmeester er niet om. De derde zege op rij betekent dat de Amstelveners met een goed gevoel de winterstop ingaan. “Het is jammer dat de winterstop is aangebroken, van mij hadden we nog wel twee maanden door kunnen gaan.”

Toch kan Visser de pauze van een maand ook goed gebruiken. In 2017 zijn de eerste vier wedstrijden van cruciaal belang voor de tweede periodetitel. Alliance’22 gaat aan de leiding, maar heeft al een periodetitel. NFC staat tweede en zou dus de bloemen in ontvangst mogen nemen, maar krijgt deze pas aan de finish. Eerst moet de ploeg afrekenen met onder meer de twee concurrenten Zwanenburg en HBC. “Wij willen een periodetitel en gaan met vertrouwen die wedstrijden in. Op dit moment voetballen we goed, dus het ziet er goed uit. En wij hebben alles in eigen hand.”

Op de ranglijst staan de Amstelveners halverwege het seizoen op een zesde plaats. “Wij moeten ervoor zorgen dat we bij de groep achtervolgers blijven. Momenteel zijn we met een leuke achtervolging bezig en kunnen met een goed gevoel de winterstop ingaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse D.

Foto’s George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)