NFC herstelt zich goed tegen hekkensluiter Germaan/De Eland

NFC heeft zich in de zondag vierde klasse D goed hersteld van twee nederlagen op rij. De ploeg van Wessel Colijn maakte tegen Germaan/De Eland geen fout en versloeg de hekkensluiter met 3-1.

De Amstelveners moesten wel terugkomen van een achterstand. Germaan/De Eland maakte in de eerste tien minuten het spel en kreeg een makkelijk gegeven strafschop die door Koenders werd benut: 0-1. Daarna kreeg NFC pas de eerste mogelijkheid. Kofi Amoako treuzelde te lang.

Een minuut later was de spits wel trefzeker. Amoako werd die diepte ingestuurd en rondde bekwaam af. Op slag van rust kwam de thuisploeg zelfs aan de leiding. Na een mooie aanval over diverse schijven schoot Dennis Melkert uiteindelijk raak: 2-1. Deze voorsprong gaven de Amstelveners niet meer uit handen.

In de tweede helft was NFC duidelijk de bovenliggende partij. Vooral in de omschakeling waren de aanvallers razendsnel. Toch was het geen counter, maar een standaardsituatie dat de 3-1 inleidde. Na ruim een uur spelen bracht Davey Oliemans de bal opnieuw voor het doel – een vrije trap werd daarvoor gekeerd – waar Amoako klaar stond om de bal in de verre hoek te plaatsen.

Daarmee was de wedstrijd ook gespeeld. In de slotfase had NFC het verschil groter kunnen maken, maar dat bleef de Amsterdammers bespaard. NFC meldt zich door deze zege in de middenmoot, Germaan/De Eland blijft puntloos onderaan staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.