NFC houdt Aalsmeer op gelijkspel

NFC heeft in de uitwedstrijd tegen het hoog geplaatste Aalsmeer een gelijkspel weten af te dwingen. Na negentig minuten stond er 3-3 op het bord, na een tumultueuze wedstrijd. Aalsmeer maakte voor de zoveelste keer een achterstand goed dit seizoen. Een punt is echter te weinig, aangezien concurrent WVHEDW wel wist te winnen, uit bij Haarlem. NFC blijft met dit punt in de middenmoot staan van zaterdag 2A.

In een wedstrijd waar Aalsmeer de drie punten wilde pakken tegen het op papier zwakkere NFC, kwam de ploeg moeilijk op gang. Nadat Stefan van der Dussen namens de thuisploeg een paar kopkansen kreeg, waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Michael Lippens van NFC speelde op links zijn verdediger uit en zag zijn voorzet door Nicky van Nieuwkerk afgewerkt worden. Een 0-1 voorsprong en Aalsmeer keek voor de zoveelste keer tegen een achterstand aan.

Eenmaal bekomen van de schrik ging Aalsmeer op zoek naar de gelijkmaker. Aanvoerder Peter Neuvel nam het voortouw en aanvaller Salih Yildiz leverde een paar goede voorzetten af. Calvin Koster en Van der Dussen konden het net echter niet vinden. NFC kon dat wel. Wederom een voorzet vanaf links en nu kon Michael Lippens afwerken. 0-2 en Aalsmeer kon alle mooie plannen in de prullenbalk gooien. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter zorgde weer voor wat moed. Jeffrey Blikslager ging de zestien in en ging over de knie bij Marcel Wennekes. Of er daadwerkelijk contact was, daar liepen de meningen over uiteen. Vincent Krabbendam van Aalsmeer schoot de penalty binnen en met 1-2 mochten de ploegen gaan rusten.

Aalsmeer had nog de gehele tweede helft om orde op zaken te stellen. NFC werkte weer niet mee. In de eerste aanval was het wederom Nicky van Nieuwkerk, die deze keer een voorzet van Jacco Tolman afrondde. 1-3 op het bord en Aalsmeer kon niet anders dan volle bak te gaan spelen en achterin wat meer risico te nemen. Dit gebeurde ook en NFC moest achteruit, hopend op een beslissende counter. Keeper Coonen van NFC hield zijn ploeg nog lange tijd op voorsprong, door onder andere schoten van Neuvel te stoppen. Zijn eigen verdediger Michael Schuit passeerde hem wel. Een steekbal van Aalsmeer belandde door ongelukkig ingrijpen van Schuit achter Coonen. Met 2-3 zette Aalsmeer alles op alles op in ieder geval nog op gelijke hoogte te komen. Via uitblinker Neuvel van Aalsmeer kwam die er ook. Hij plaatste de bal bekwaam in de rechterhoek. Verder dan deze 3-3 kwam Aalsmeer niet. Koster kreeg nog een paar kansjes, maar keeper Coonen van NFC voorkwam erger. Een duur gelijkspel voor Aalsmeer, dat verder achterop raakt. NFC kan toch ook niet echt blij zijn dat het een 1-3 voorsprong weggaf.

Voor een uitgebreider verslag, kijk op voetbalinaalsmeer

Foto’s: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)