NFC in slotfase langs RKDES

In de zondag vierde klasse F heeft het Amstelveense NFC in de slotfase weten te winnen van RKDES. Trainer Ruud Visser zag Amos Appenteng vlak voor de tijd met het hoofd de winnende treffer maken. RKDES eindige het duel met tien man.

De Amstelveners verzuimden om al in de eerste helft tot scoren te komen. Een kopbal van Robin Visser belandde op de paal. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam RKDES steeds meer in haar spel. Enigszins tegen de verhouding in kwam de ploeg uit Kudelstaart op voorsprong. Vlak voor rust raakte Raymond Baars de paal en in de rebound wist Lennart Kok doelman Leroy van Tol te verschalken (0-1).

Toch was dat niet de ruststand. Binnen twee minuten herstelde NFC de opgelopen schade. Na voorbereidend werk van Robin Visser wist Aitja Mourad doelman Marius de Grauw te verschalken en de 1-1 te maken.

nfc rkdes 2

Na rust hanteerde RKDES veel minder de lange bal en probeerde de ploeg van Jesse Donker het voetballend op te lossen. Het resulteerde ook in de nodige kansen. Lars Winters liet een ideale kans liggen, maar ook Raymond Baars en Rutger Spaargaren. NFC raakte door Ralph Jurka tussendoor ook nog de paal.

Ondank de kansen voor beide teams leek het duel op een gelijkspel uit te draaien. Vijf minuten voor tijd kwam daar echter toch verandering in. Amos Appenteng kopt een goed genomen vrije trap binnen (2-1). Door de acht minuten blessuretijd kreeg RKDES nog voldoende tijd om de verdiende gelijkmaker te scoren. Die kwam er echter niet meer. Wel eindigde de gasten het duel met tien man omdat Jeroen Bakker na een harde overtreding het veld met rood moest verlaten.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag vierde klasse F.

Met dank aan Ben Douglas en Eppo Buskermolen
Foto’s Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)