NFC kan gat niet dichten

NFC, de nummer twee in de vierde klasse F, stond tegenover BFC, de nummer een van de competitie en kon vandaag proberen in te lopen. De club uit Amstelveen had echter weinig in te brengen tegen de Bussumers, het werd 0-1.

BFC begon de wedstrijd met het eerste schot op doel, ze schoten direct vanaf de aftrap op doel, maar het schot stelde niet veel voor. De club uit Bussum toonde zich vervolgens wel sterker en maakte de eerste twintig minuten de dienst uit. Ze werden enkele malen gevaarlijk uit dode spelmomenten, deze gingen echter bijna allemaal naast, op een krulschot van Dico Knevel na, die NFC keeper Barry Douma knap uit de kruising plukte. Het was het begin van een periode vol actie voor de NFC keeper, hij moest namelijk keer op keer BFC van scoren afhouden.

Tom Beekman van BFC dook in het eerste half uur meerdere malen op voor Douma maar wist de keeper maar niet te passeren en zoekt uiteindelijk meer de vleugels op om meer ruimte te creëren. Een voorzet van Beekman werd vervolgens gevolleerd, maar ook deze inzet wist het net niet te vinden. Met ruimte voor andere spelers voorin bij BFC zetten Rovers en van der Lek een combinatie op, waardoor Rovers nu oog in oog komt met Bouma, die nu naast de bal grijpt .Rovers gaat naar de grond, penalty. Dico Knevel mag de penalty inschieten, maar Keuter voorkomt voor de zoveelste keer een voorsprong van NFC.

De wedstrijd verliest het laatste kwartier het tempo en nu kwam ook NFC voor het doel van BFC, maar een omhaal van Youssif Sheriff stelde niet veel voor en gaat naast. BFC zakt iets in in de slotfase van de eerste helft, maar dan duikt opeens Tom Beekman weer op voor de keeper en scoort met wat geluk dan toch de 0-1 in een fase van de wedstrijd waar je het helemaal niet meer verwacht, vlak voor rust.

De tweede helft leek het alsof NFC in de aanval ging, maar na vijf minuten was de spirit bij de spelers verdwenen en zakte wedstrijd naar een niveau wat af en toe bedroevend was. De opvallendste man van het veld was de scheidsrechter die veel gele kaarten uitdeelde, waarvan een stuk of vijf voor praten, die stuk voor stuk wel erg snel werden gegeven. Er werden inworpen fout genomen, ballen verdwenen heel gemakkelijk over de zijlijn.

Het hoogtepunt van de eerste twintig minuten van de tweede helft was een volley vanaf een metertje op dertig van Dico Knevel, die pardoes op de lat belande. Het slotoffensief van NFC werd vervolgens ingezet in de 70ste minuut en BFC richtte zich op de counter. NFC kon voorin niet veel klaarspelen, maar BFC kwam minimaal vijf keer in zeer kansrijke posities maar wist deze geen enkele keer af te maken.

Ze kwamen met drie aanvallers tegen een verdediger, een op een met de keeper en Knevel kapte zelfs een keer de keeper uit, maar ook die kreeg hij niet erin. Knevel kwam enkele minuten later weer in een kansrijke counter positie, maar besloot om, in plaats van de twee tegen een situatie uit te spelen, de bal vanaf de middellijn richting doel te schieten, als je dat al zo mocht noemen. De actie was tekenend voor het wedstrijdbeeld. Slap en inspiratieloos. Het bleef 0-1.

Verslag Daan de Graag
Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC