NFC kan leven met gelijkspel

In de derde klasse B heeft NFC de punten gedeeld met Jong Hercules. Aan de Sportlaan werd het 1-1. Die stand was bij rust al bereikt. In de tweede helft gingen beide ploegen voor de overwinning. De kansen waren echter aan beide ploegen niet besteed.

Zowel NFC als Jong Hercules gingen vol voor de winst. Net als vorige week was ook deze wedstrijd voor de ploeg van Bart van den Bosch weer een finale. Na twaalf minuten keek zijn ploeg door slordig verdedigen wel tegen een 0-1 achterstand aan. Van den Bosch: “We begonnen goed, maar Jong Hercules was gewoon wat agressiever. Na die treffer realiseerde wij ook dat we dat moesten doen”. Het resulteerde in een aantal mogelijkheden en tien minuten voor rust was het eindelijk raak. Maarten Zwaan zocht goed de achterlijn op en Leon van Delft kon vervolgens binnen schieten.

De tweede helft was een open wedstrijd. Beide partijen namen geen genoegen met een gelijkspel. Van den Bosch: “Vooral het laatste kwartier ging het over en weer. `We hadden beiden nog kunnen winnen”. Voor de thuisploeg redde doelman Collin van Velzen twee keer en aan de andere kant waren Dirk Franken, Alwin Huybrechtse en Jorn Berens nog dichtbij een treffer. Gescoord werd er dus niet meer zodat beide ploegen uiteindelijk tevreden moeten zijn met een punt. Van den Bosch: “Ik had natuurlijk graag gewonnen. We hadden misschien ook iets meer recht op de overwinning. Zeker omdat we eigenlijk vlak voor tijd een strafschop hadden moeten hebben. Maar goed. Ik kan hier mee leven. Volgende week weer een finale!”

Kijk voor de overige uitslagen en stand op de klassenpagina van 3B

foto: Dennis Keizer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)