NFC kan maar niet overtuigen

NFC raakt in de zondag vierde klasse F steeds verder achterop. Waar de Amstelveners vooraf dachten mee te gaan doen om de prijzen moet de ploeg van Gerard Adelaar na de de 3-5 nederlaag tegen UNO even pas op de plaats maken.

De weersomstandigheden waren van dien aard dat je je achteraf kunt afvragen of onder dergelijke weersomstandigheden  een voetbalwedstrijd  (ook op kunstgras) wel door moet gaan. De striemende regen en de harde wind maakten goed voetballen nauwelijks mogelijk en veel hing ook af van de geluksfactor.

mooi

Binnen vijf minuten profiteerde  Robin Schalkwijk van een door de wind afgeremde dieptebal en schoot schitterend de 0-1 binnen. Tien  minuten later lag door  Niels Lap  ook de tweede er  al in. Doelman Barry Douma  wist niet wat hem overkwam. Een zeker niet verdiende achterstand voor NFC dat voor wat het veldspel betreft  zeker de betere ploeg was maar in de defensie  fatale steken liet vallen.  Nog voor rust verkleinde de thuisploeg de achterstand tot 1 – 2 dankzij de goal van Achmed Boukhizzou.

water

Het begon goed voor NFC in de tweede helft want in de 53ste minuut anticipeerde Dennis Spitteler goed op een dieptebal. Hij kwam alleen voor doelman Thomas Greveling te staan, bleef rustig en scoorde beheerst de gelijkmaker, 2 – 2. Sander Klaver liet de gelegenheid voorbij gaan op NFC op voorsprong te zetten toen hij een voorzet van Boukhizzou net naast schoot.  Na  een half uur spelen in de tweede helft moest de goed keepende doelman Greveling  van UNO worden vervangen door veld speler Dennis Holthuis. Gevreesd werd voor een hersenschudding  na een botsing met een van de NFC spelers. In de fase die daarop volgde gebeurde van alles.

slide

Niels Lap bracht UNO op een 2 – 3 voorsprong en hij zorgde ook voor 2 – 4.  Even leek het alsof de Amstelveense ploeg terug zou komen in de wedstrijd toen Boukhizzou de achterstand verkleinde tot 3 – 4. Maar nadat doelman Barry Douma  in het strafschopgebied  een UNO speler torpedeerde  was het  Robin Schalkwijk die vanaf de stip de wedstrijd definitief besliste 3 – 5.  Zwak verdedigen deed in deze wedstrijd in feite NFC de das om.

Aanstaande zondag krijgt NFC al kans op revanche want dan treffen beide ploegen elkaar weer in de eerste knock-out ronde van de beker.

Verslag Ben Douglas
Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC