NFC kan ondanks comeback ook niet van AC Amsterdam winnen

In de zondag vierde klasse D hebben NFC en AC Amsterdam de punten verdeeld. Nadat de Amstelveners een 0-2 achterstand ombogen naar een 3-2 voorsprong, bezorgde Ayoub Amr de bezoekers alsnog een gelijkspel: 3-3.

Vechtend voor de laatste kans om niet naast het nacompetitieticket te grijpen, moest NFC op eigen veld winnen van de nummer voorlaatst. Daar was in de eerste helft niets van terug te zien. De thuisploeg speelde bijzonder zwak en keek halverwege tegen een 0-2 achterstand aan. Annas Bouhalhoul bracht AC Amsterdam met twee goals in een zetel en NFC mocht opgelucht ademhalen dat de wedstrijd voor rust nog niet helemaal beslist was.

In de tweede helft herstelden de Amstelveners zich. Twee doelpunten van Luigi Olieberg en eentje van Kofi Amoako leverden de thuisploeg zelfs een voorsprong op. Op die manier leek NFC aan puntverlies te ontsnappen – en voor het eerst sinds begin februari weer te winnen – totdat AC Amsterdam hun goede wedstrijd toch bekroonde met een positief resultaat. Een klein kwartier voor tijd zorgde Ayoub Amr ervoor dat de laagvlieger een punt overhield: 3-3.

Door het gelijkspel zit het seizoen van NFC erop. De ploeg van Wessel Colijn is door de slechte resultaten van de laatste weken afgezakt naar de zevende plek en kan deelname aan de nacompetitie voor promotie vergeten. AC Amsterdam heeft nog twee kansen om de nacompetitie (tegen degradatie) te voorkomen. Dan moet het een achterstand van twee punten op het veilige VVA/Spartaan goedmaken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.