Foto Jos Spitteler: Gerard Adelaar spreekt zijn spelers toe vlak voor de verlenging tegen Ilpendam op 26 mei van dit jaar

NFC kan promotie vergeten

Het Amstelveense NFC is er niet in geslaagd om de 3-1 voorsprong uit het eerste duel tegen Ilpendam vast te houden. In Ilpendam stond het na negentig minuten 4-2 waardoor ene verlenging nodig was. Ilpendam won uiteindelijk met 5-2. NFC speelt komend seizoen dus weer in de vierde klasse.

Ilpendam mag het donderdag en zondag opnemen tegen Arsenal dat over twee wedstrijden te sterk was voor derde klasser Geinburgia. De teleurstelling bij NFC was groot na afloop mede omdat de thuisploeg de gehele verlenging met tien moest spelen vanwege een vlak voor het einde van de reguliere speeltijd opgelopen rode kaart.

26052013 ILPNFC JS 1

Na de 1-0 achterstand (door een stafschop) was het Patrick Spitteler die met een prachtige vrije trap de 1-1 scoorde. Niets leek er aan de hand toen ook met die stand de rust werd bereikt.

Een kwartier na rust stond de ploeg van Gerard Adelaar ineens met 4-1 achter. Iedere vijf minuten scoorde Ilpendam en een afstraffing hing in de lucht. Maar NFC rechtte haar rug en kwam door Dennis Spitteler op 4-2. De aanvoerder kopte vallend een voorzet van Sander Klaver binnen. Met die stand moest een verlenging de beslissing brengen.

Dennis Spitteler zorgt koppend voor de belangrijk 4-2
Dennis Spitteler zorgt koppend voor de belangrijk 4-2

In die verlenging, waar Ilpendam dus met tien man speelde, kwam de thuisploeg amper over de middenlijn. Het gokte op strafschoppen. Een spaarzame uitval leverde Ilpendam als nog een treffer op. Na slecht uitverdedigen van Oscar Keuter kon een voorzet vanaf de rechterkant uiteindelijk binnen worden geschoten. De 5-2 betekende uitschakeling voor NFC. Tommy Henrichs was nog dichtst bij de 5-3 maar zijn schot spatte op de kruising uiteen.

Gerard Adelaar spreekt zijn spelers toe vlak voor de verlenging
Gerard Adelaar spreekt zijn spelers toe vlak voor de verlenging

De nacompetitie en NFC zijn geen gelukkige combinatie. Vorig seizoen werd (tegen Alliance’22) gedegradeerd via de nacompetitie en dit seizoen wordt op dezelfde manier de promotie gemist. Of het mislopen van de promotie nog gevolgen gaat krijgen zal de komende weken duidelijk worden. Topscorer Damien de Vegt heeft laten weten aan Het Amsterdamsche Voetbal dat hij niet  nog een seizoen in de vierde klasse wil spelen. RODA’23 (zondag tweede klasse) maar ook de zaterdag van NFC (2e klasse) zouden interesse hebben de jeugdige aanvaller die pas voor het eerste jaar bij de senioren speelt.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)