Foto Tom Poederbach: NFC-coch Patrick Lokken zag dat zijn ploeg zonder beleving speelde tegen AFC en werd afgestraft

NFC kan voorsprong tegen Monnickendam niet vasthouden

In Amstelveen heeft NFC de punten met Monnickendam moeten delen. Het elftal van Patrick Lokken speelde een goede eerste helft en kwam verdiend op voorsprong. Na rust waren de bezoekers sterker en kwamen zij op gelijke hoogte. In de slotfase kregen beide elftallen mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde het duel in 2A in 1-1.

NFC speelde sterk en had de zaken achterin goed op orde. De thuisclub gaf in de eerste helft geen enkele kans weg en kwam na een half uur op voorsprong. De verdedigers van Monnickendam reageerden niet goed op een lange bal van aanvoerder Essed waarna Anthony Essenboom de bal oppikte. De aanvaller bleef rustig, omspeelde doelman Willems en schoof de bal tegen de touwen. Met een 1-0 stand werd er gerust.

In de tweede helft had NFC de wind in de rug, toch kwam Monnickendam steeds meer aan aanvallen toe. De gasten zette meer druk naar voren, dit leidde in de 60ste minuut tot de gelijkmaker. De buitenspelval van NFC mislukte en hiervan kon invaller Milco Binker profiteren.

Foto SImon Rits: NFC kon de voorsprong tegen Monnickendam niet vasthouden
Foto SImon Rits: NFC kon de voorsprong tegen Monnickendam niet vasthouden

Na de gelijkmaker kregen beide elftallen nog goede mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer aan de Sportlaan. NFC speelde een goede wedstrijd en verdiende volgens aanvoerder Vernon Essed meer dan een punt. Essed: “Wij hebben een prima eerste helft op de mat gelegd en waren vooral goed als geheel. Dit is in dit seizoen ook weleens anders geweest. Na rust was Monnickendam wel gevaarlijker maar over de gehele wedstrijd gezien vind ik dat wij de meeste aanspraak op de overwinning maakte.” Door het gelijkspel is de achterstand op nummer dertien EDO negen punten. Essed: “Het zal lastig worden maar we blijven hoop houden en geven zeker niet op.”

Volgende week ontvangt NFC middenmoter Castricum. Kijk voor de uitslagen, stand, wedstrijdverslagen en het programma op de klassenpagina van 2A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC