NFC klimt na zege over RKDES heen

Zondag vierdeklasser RKDES is op eigen veld tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Opnieuw was concurrent NFC te sterk. Na de 2-1 begin dit seizoen zegevierde de ploeg van Ruud Visser nu met 0-2 in Kudelstaart.

Na zes overwinningen op rij heeft RKDES een goede uitgangspositie verworven voor de tweede periodetitel, maar tegen NFC moest de ploeg van Jesse Donker een pas op de plaats maken. De Kudelstaarters waren op een paar fases na in de wedstrijd nauwelijks in staat een vuist te maken tegen de Amstelveners, die een fellere indruk maakten en tactisch erg sterk speelden.

RKDES - NFC

In de eerste helft was NFC de bovenliggende partij tegen een angstig RKDES. Meer dan een doelpoging van Sander Klaver, een halve meter naast het doel, kwamen de gasten niet, ondanks de controle over de wedstrijd. Het eerste kwartier van de tweede helft kreeg RKDES iets meer ruimte op de helft. Toch was het NFC dat verdiend de score opende door een uithaal van Yassin Ben Moussa van zo’n twintig meter.

Gejuicht werd er echter niet voor de treffer. Ben Moussa werd in zijn schot op de knie van zijn standbeen geraakt en zijn knieschijf schoot daardoor uit het gootje. De doelpuntenmaker wist niet eens dat hij had gescoord en moest, met veel pijn, het veld per brancard verlaten. NFC was door de aftocht even van slag, aangezien Ben Moussa het hele seizoen al met blessureleed kampt.

Zijn doelpunt was het laatste balcontact van Yassin Ben Moussa, die met een zware blessure het veld moest verlaten

Zo’n tien minuten voor tijd besliste het dominerende NFC de wedstrijd. Dennis Melkert bracht spits Ralph Jurka na een goede actie in stelling, die de 0-2 hard tegen de touwen schoot. RKDES kreeg in de slotfase nog een paar kansen op de eretreffer, maar Chiel Kok had het vizier niet op scherp. Hij kon van dichtbij zijn voet niet goed genoeg tegen een lage voorzet zetten en even later hield NFC-doelman Leroy van Tol de nul door een schot van Rutger Spaargaren op knappe wijze uit het doel te houden.

RKDES - NFC

Door de overwinning is NFC de thuisploeg gepasseerd op de ranglijst. De ploeg van Ruud Visser, die een paar dagen eerder bekend maakte zijn contract te verlengen, staat nu derde in de zondag vierde klasse F. RKDES is naar de vierde plaats gezakt, maar heeft nog wel de tweede periodetitel in eigen hand.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.