Home / Zondag 4e / NFC komt goed uit lange winterstop en verslaat JOGA Fortius

NFC komt goed uit lange winterstop en verslaat JOGA Fortius

Vooraf was het toch even afwachten hoe NFC uit de hele lange winterstop van 9 weken zou zijn gekomen. In tegenstelling tot alle andere ploegen was NFC immers nog niet in actie gekomen in 2020.

Onder barre weersomstandigheden hebben beide ploegen er toch een aardige wedstijd van gemaakt. Over de hele wedstrijd genomen had Joga/Fortius het meeste balbezit, maar kwam in de hele wedstrijd niet verder dan een paar halve kansen. NFC was daarentegen veel dreigender en ging ook beter om met de storm, die over de breedte van het veld stond. Na 9 minuten was het al raak, toen Mourad Aitja de diepte werd ingestuurd en de bal fraai in de uiterste hoek deponeerde: 0-1.

Defensief speelde NFC een ijzersterke wedstrijd onder aanvoering van Luigi Olieberg, die ditmaal als laatste man speelde en dit uitstekend deed. De rust kwam met een 0-1 voorsprong. Na de rust het zelfde spelbeeld met een Joga/Fortius dat wel aandrong maar geen echte kansen wist te creëren. Daarentegen kwam NFC er via Abraham Anane een paar keer heel gevaarlijk uit op de counter en wist de defensie van Joga/Fortius  vooralsnog met kunst en vliegwerk erger te voorkomen. Maar in de 65e minuut was er geen houden aan, toen Abraham Anane op avontuur ging en de laatste man en de keeper van Joga/Fortius uitspeelde en de 0-2 liet aantekenen. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, temeer daar Rogier Krone de 0-3 maakte, maar de scheidsrechter roet in het eten gooide, door eerst het doelpunt goed te keuren en daarna weer af te keuren. Joga/Fortius deed 10 minuten voor tijd nog wel wat terug maar NFC kwam niet meer echt in de problemen en kon de 3 punten mee naar Amstelveen nemen.

De komende 2 weken moet NFC twee inhaalwedstrijden spelen en kan bij winst de leiding in deze afdeling overnemen van de huidige lijstaanvoerder TOG.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

Verslag en foto: George Melchers

NFC speelde voor het laatst in december: “Het is niet anders”

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)