NFC komt knap terug en houdt OSV op gelijkspel

De nacompetitiewedstrijd tussen NFC en OSV, voor een plek in de zondag derde klasse, is onbeslist geëindigd. In Amstelveen had OSV het in eigen hand na een 1-3 voorsprong, maar vocht NFC zich sterk terug. Mede door een prachtig doelpunt van NFC-middenvelder Terry Klokkemeijer eindigde het duel tussen de twee vierdeklassers in een 3-3 gelijkspel.

Beide ploegen deden er lang over om de wedstrijd op gang te brengen. OSV en NFC kregen een kleine kans, maar beide keren was het ongevaarlijk. Daar kwam na een half uur verandering in. Een vrije trap van OSV-verdediger Dylan Klein kwam bij Daan van Dijk die Kosar Hama met een kopbal vrij voor het doel zette. Hama twijfelde niet en tikte van dichtbij de openingstreffer binnen (0-1). Tien minuten later was het opnieuw raak voor de gasten, toen Daan van Dijk door NFC-verdediger Douwe Eekelschot in het strafschopgebied naar de grond werd getrokken. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Mitchell Bijvoet bepaalde de tussenstand op 0-2 door een benutte penalty.

OSV_18052014_50-2

De thuisploeg zag de bui al hangen met een 0-2 achterstand op eigen veld. Op slag van rust deed NFC wat terug via de net ingevallen Sander Klaver, die na een steekbal van Dennis Spitteler knap afrondde (1-2). Dit hielp echter niet. Terwijl de Amstelveners dachten terug in de wedstrijd te komen, deelde OSV vier minuten na rust de genadeklap uit. Adam Laoikili kon helemaal vrij doorlopen en legde terug op Daan van Dijk, die de 1-3 binnen tikte. OSV had het overwicht, maar verzuimde om nog meer afstand te nemen met het oog op de return volgende week.

De wedstrijd leek beslist, maar NFC vocht zich na een ingelaste drinkpauze sterk terug. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd, toen Sander Klaver uit een vrije trap van Dennis Spitteler helemaal vrij van dichtbij de 2-3 maakte. Met nog een kwartier op de klok zorgde Terry Klokkemeijer zelfs voor de onverwachte gelijkmaker. Een uittrap van OSV-doelman Patrick Artmanni werd door een NFC-speler van richting veranderd en rond de middenlijn opgevangen. Klokkemeijer zag de keeper ver voor zijn doel staan en haalde vanaf veertig meter uit. Met een prachtige treffer bepaalde de middenvelder de eindstand op 3-3.

Na de 1-3 leek de buit binnen voor OSV , maar NFC vocht zich knap terug

Voor NFC-trainer Ton Bras sr. was het gelijkspel een opluchting. “Na de 1-3 was ik bang voor een afgang. Het eerste uur hebben we onder ons niveau gepresteerd, maar we wisten goed terug te komen en hebben onszelf beloond voor de laatste twintig minuten. We mogen onze handen dichtknijpen dat we een punt in Amstelveen hebben kunnen houden. Dit voelt als een overwinning en geeft ons vertrouwen voor de return volgende week.”

10376160_750685574976709_8457848470289027060_n

Marcel Hillebrand (OSV) hield er gemengde gevoelens aan over, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. “Toen we vlak na rust op 1-3 kwamen, had ik een goed gevoel. We hebben het echter laten liggen, we hadden er meer kunnen maken. Achteraf mogen we zelfs nog blij zijn dat het bij 3-3 is gebleven. Volgende week verwacht ik een fel en gretig OSV. We zijn aan elkaar gewaagd, het kan alle kanten opgaan. Vandaag waren wij de betere ploeg, dus ik heb er vertrouwen in dat we op eigen veld wel het verschil kunnen maken.”