NFC komt na zege op gelijke hoogte met FC Aalsmeer

Zondag vierdeklasser NFC heeft concurrent FC Aalsmeer op de eerste nederlaag van de competitie getrakteerd. De ploeg van Ruud Visser won met 2-1 en kwam daarmee op gelijke hoogte met de Aalsmeerders. De twee volgen nu koploper Sporting Martinus op vijf punten.

In het eerste kwartier werden de bezoekers overlopen door NFC. De organisatie bij FC Aalsmeer stond niet goed, veel balverlies en slordige opbouw. Eén zo’n moment van balverlies, van middenvelder Eric Jansen, werd door NFC afgestraft. In eerste instantie werd het schot van Davey Oliemans nog gekeerd door doelman Jeremaih Veldman, in de rebound was de sluitpost kansloos op de inzet van Kees Rikkers. Nog geen vijf minuten later had Hassan Makdan een gigantische kans op de 2-0, maar schoot deze hoog over.

NFC - Aalsmeer

Nadat doelpuntenmaker Kees Rikers in de 30ste minuut was ontsnapt aan een rode kaart na duidelijk natrappen op Dani Calmez kwamen de gasten verdiend op 1-1. Mark Schut lanceerde Lennart Eberharter in de diepte. De kleine snelle aanvaller gleed eerst half weg, herstelde dat uitstekend met een korte passeerbeweging waardoor er ruimte ontstond voor een knap schot in de bovenhoek.

Eberharter kreeg kort na rust een goede gelegenheid op 1-2. Ternauwernood bracht doelman Van Tol redding. Zijn collega aan de andere kant had een uitmuntende safe in huis na harde kopbal op vijf meter van aanvaller Sander Klaver. Rond de 67ste minuut was Veldman echter kansloos op een laag diagonaal ingeschoten bal van Solomon Amposem. De vrijheid die de invaller van NFC aan de rechterkant kreeg om uit te halen was opmerkelijk.

Direct na de tegentreffer kreeg FC Aalsmeer een strafschop. Dami Calmez werd gehaakt en naar beneden getrokken, scheidsrechter Nijs legde de bal op de stip. Een hard maar niet zuiver schot van Jansen werd door Van Tol uit het doel geslagen. In de rebound kwam Calmez een voetlengte tekort. De gelijkmaker had voor FC Aalsmeer de ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn. Nu bleef de thuisclub fier overeind en trok het de 2-1 overwinning over de streep.

Door de zege komt NFC dus op gelijke hoogte met FC Aalsmeer in de zondag vierde klasse F. De achterstand op koploper Sporting Martinus bedraagt vijf punten, de voorsprong op nummer vier Real Sranang slechts vier. NFC kan die volgende week vergroten als de ploeg van Ruud Visser de Amsterdammers ontvangt.