NFC krijgt harde klap te verwerken van Aalsmeer in strijd om de titel

In de zondag vierde klasse F heeft NFC een pijnlijke nederlaag geleden tegen FC Aalsmeer. De ploeg van Ruud Visser verloor met 1-0  en ziet koploper Martinus de voorsprong vergroten tot vier punten.  Dani  Calmez maakte het enige doelpunt van de middag.

Zonder de geschorste topscorer Robin Visser speelde NFC loom en zonder initiatief te nemen. NFC werd vanaf de eerste minuut vastgezet door de thuisploeg en kon niet anders dan de lange bal hanteren. De sterke defensie van Aalsmeer (pas negentien doelpunten tegen dit seizoen) kwam niet in de problemen en kreeg via Dani Calmez al na zeven minuten de eerste kans van de wedstrijd.

03042016 Aalsmeer NFC George Melchers 5

Halverwege de eerste helft werd Barry Spring in ’t Veld gevonden met een lage strakke bal van Eric Janssen. De aanvoerder vond op z’n beurt Lennart Eberharter, die de wegsprintende Dani Calmez de diepte in stuurde. De oud speler van RKDES,won het duel met zijn verdediger en ging op de keeper af. Door een knappe schijnbeweging werd de goalie op het verkeerde been gezet en kon Calmez binnenschuiven (1-0). Vlak voor rust ontsnapte NFC aan een grotere achterstand toen Van de Zwaard zijn volley over zag gaan.

03042016 Aalsmeer NFC George Melchers

Na rust speelde de Amstelveens veel agressiever. Aalsmeer werd vastgezet op de eigen helft en NFC  kreeg via Sander Klaver en Dennis Melker diverse mogelijkheden om op gelijke hoogte komen, maar doelman Veldman capituleerde niet. Hassan Makdan was het dichts bij de gelijkmaker, maar door goed uitkomen van Veldman bleef het 1-0.

03042016 Aalsmeer NFC George Melchers 4

Omdat Aalsmeer in de slotfase via Calmez verzuimde naar een grotere voorspong uit te lopen bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Aalsmeer schoot iedere bal die ook maar een beetje in de buurt van het eigen doel kwam ver weg. Van voetbal was geen spraken meer, maar Aalsmeer hield stand en klimt door de zege naar de derde plaats en blijft zicht houden op een plek in de nacompetitie.