NFC kruipt richting koppositie na winst op Swift

In de zondag vierde klasse F heeft het Amstelveense NFC het gat naar koploper Martinus weten te verkleinen na drie verliespunten. De ploeg van Ruud Visser won aan het Olympiaplein met 0-2 van Swift en klimt naar de tweede plaats.

Ook bij deze wedstrijd was de storm die over Amsterdam raasde zondagmiddag van grote invloed op het spel. Goed voetbal was nauwelijks zichtbaar, maar spannend was het wel aan het Olympiaplein. Swift probeerde NFC onder druk te zetten, maar de defensie van de Amstelveners hield stand mede door goed keeperswerk van invaller doelman Jeroen van Veen die de geblesseerde Leroy van Tol verving.

Swift hanteerde veelvuldig de lange bal, maar kon haar spitsen nauwelijks bereiken. Tien minuten voor rust was het NFC dat op voorsprong kwam. Uitblinker Dave Oliemans bereikte met een slim genomen vrije trap de snelle Hassan Makdan die koppend voor de 0-1 zorgde.

Naarmate de tweede helft vorderde werd NFC steeds sterker en het werd steeds duidelijke dat de ploeg van Ruud Visser over de betere voetballers beschikte. De een na de andere aanval volgde elkaar op. Swift probeerde gevaarlijk te worden via de omschakeling , maar zonder resultaat.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Weer was het Makdan die de treffer voor zijn rekening nam en NFC zo een 0-2 zege bezorgde. Door de winst van NFC en het gelijke spel van Martinus tegen Aalsmeer is de achterstand terug gebracht tot zes punten. Wel heeft NFC nog een wedstrijd te goed. Aanstaande zondag staat aan de Sportlaan de derby tegen Martinus op het programma.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.

Met dank aan Ben Douglas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)