NFC laat zege vlak voor tijd uit handen glippen

In de zondag vierde klasse E is de strijd om de koppositie tussen NFC en HBC onbeslist gebleven. De Amstelveners kwamen op een 3-1 voorsprong, maar zagen HBC vlak voor tijd de stand alsnog gelijk trekken: 3-3.

Al heel vroeg in de wedstrijd was het raak voor NFC. Sander Klaver werd de diepte in gestuurd en wist de bal vervolgens met een tergend langzaam rollertje achter doelman Bram Verhage te schieten. De thuisploeg speelde met een gesloten defensie en liet HBC het spel maken, maar het lukte de ploeg van ex-prof Peter de Waart niet om grote kansen te creëren. NFC kwam er op haar beurt uit de counter soms razendsnel uit en zag Koen Polfliet middels een kopbal de marge bijna vergroten.

Toch lukte het HBC om vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. Na kansen voor Bart Griekspoor en Niel van Hooff slaagde Robin van de Linde er uiteindelijk wel in om doelman Lendll Keizerweerd te passeren: 1-1.

Ook in de tweede helft kwam NFC vanuit de omschakeling op voorsprong. Klaver werd door Tijl Terleth gelanceerd en bereikte op fraaie wijze Kees Rikers, die van dichtbij de 2-1 binnen schoot. HBC kreeg vervolgens weer de betere kansen, maar de ploeg van Ruud Visser wist stand te houden. Via een benutte strafschop van Robin Visser werd de voorsprong zelfs vergroot: 3-1.

De buit leek definitief veilig gesteld te zijn door de Amstelveners. Toch ging het in de slotfase mis. Uit een snel genomen vrije trap kon Niel van Hooff de 3-2 op het scorebord brengen en twee minuten voor tijd moest NFC met tien man verder vanwege een tweede gele kaart voor Luigi Olieberg. Daar profiteerde HBC optimaal van. Na een scrimmage uit een hoekschop kreeg Van de Linde de bal voor zijn voeten om de Heemstedelingen vlak voor tijd op gelijke hoogte te brengen.

Omdat concurrent Zwanenburg niet in actie kwam, blijft NFC ondanks het gelijkspel koploper. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Verslag: Jurgen Boegborn