NFC lijdt tegen Onze Gezellen eerste puntverlies

NFC is niet meer gedeeld koploper in de zondag vierde klasse E. De ploeg van Ruud Visser speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Onze Gezellen en zag daardoor medekoploper Zwanenburg twee punten uitlopen. Het was het eerste puntverlies voor de Amstelveners.

Visser had weinig goede woorden over voor de arbitrage. Zo werden twee doelpunten van NFC zeer twijfelachtig afgekeurd wegens buitenspel. “Er stond daar een clown die zijn vlag bij elke aanval omhoog gooide. Dat kan niet”, zegt de oefenmeester licht geïrriteerd. “We spelen in een Haarlemse poule en krijgen vaak ook scheidsrechters uit Haarlem. Dat snap ik niet. Vorig jaar hadden we er tegen HBC eentje die zelfs de voornamen van de tegenstander kent. Ze komen nog net niet op de fiets. Dan kan je mij niet zeggen dat volledig onpartijdig zijn.”

Wanneer die doelpunten in de eerste helft niet zouden zijn afgekeurd, was er niets aan de hand voor de thuisploeg. Halverwege stond er een 1-0 voorsprong op het scorebord door een doelpunt van Koen Polfliet. “Ik zei in de rust dat we geduldig moesten blijven. Onze Gezellen was overduidelijk gekomen voor een puntje; een stugge ploeg en vanaf de eerste minuut werd het spel al vertraagd. Dat kan ik wel begrijpen, maar als trainer word je daar niet goed van..”

Een zondagsschot vlak na rust bracht de Haarlemmers op gelijke hoogte. Van een meter of veertig besloot Jurre Dekker uit te halen en zijn kanonskogel verdween tot ieders verbazing in het net. “Zoiets heb ik nog nooit gezien, ik wist niet eens dat hij dat kon”, moest Visser bekennen. Even later kwam Onze Gezellen zelfs aan de leiding. Een slippertje van Melvin Holslag (“hij speelde perfect, op dat ene moment na”) werd door Mitchell Geeven afgestraft: 1-2.

De eerste nederlaag leek aanstaande, totdat Robin Visser in de slotfase alsnog een punt redde voor NFC. Loon naar werken voor de Amstelveners, al was de teleurstelling na afloop wel groot. Visser keek zelf echter verder dan het puntverlies. “We doen het gewoon heel goed. Bijna al mijn verdedigers zijn afwezig, dus het is elke week puzzelen. Gelukkig hebben we nog niet de beste tegenstanders gehad. De eerste periode kunnen we nu wel shaken denk ik, maar wij gaan echt serieus meedoen dit seizoen.” NFC heeft twee punten minder dan het nog foutloze Zwanenburg. Op 26 november staan de twee voor het eerst tegenover elkaar in Amstelveen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Foto’s George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)