NFC maakt korte metten met Geinburgia

NFC gelooft dat het nog heel hoog kan eindigen in de zondag vierde klasse F. De ploeg van Ruud Visser had op eigen veld weinig moeite met het laag geklasseerde Geinburgia en nestelde zich daarmee steviger in de top. De Amstelveners staan nu derde.

Bij de bezoekers was de goede wil om er het beste van te maken zeker aanwezig. Helaas was NFC een maatje te groot en was de strijd in feite al in de eerste helft volledig beslist. Vanaf minuut één werd de tegenstander onder druk gezet en in de achtste minuut was het al raak. Michael Plas, die een uitstekende wedstrijd speelde, opende het doelpuntenfestijn en dat betekende al heel vroeg een achterstand voor Geinburgia.

NFC - Geinburgia

Dertien minuten later vielen er twee NFC goals vlak na elkaar en toen was de wedstrijd eigenlijk over. Met een schitterende kopbal zorgde Robin Visser voor 2-0 en nog geen twee minuten later deponeerde Michael Plas, met zijn tweede van de middag, de 3-0 in het net. Kort voor de pauze werd Ralph Jurka in het strafschopgebied neergelegd en voltrok hij feilloos zelf het vonnis vanaf de stip: 4-0. Dat werd ook de ruststand van de wedstrijd.

NFC - Geinburgia

NFC bleef ook in de tweede helft de wedstrijd domineren en Robin Visser verhoogde de score met opnieuw een fraaie kopstoot naar 5-0. Geinburgia wist de eer nog wel te redden toen Elis Halep een snelle counter wist af te ronden: 5-1. Het slotakkoord was echter weer voor de thuisploeg via Robin Visser, die met zijn derde goal van de middag de 6-1 eindstand op het scorebord zette.

NFC - Geinburgia

Door de eenvoudige overwinning is de ploeg van Ruud Visser naar de derde plaats in de zondag vierde klasse F gestegen. Met nog een wedstrijd tegoed bedraagt de achterstand op RKDES (tweede) en koploper Sporting Martinus respectievelijk twee en zeven punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag Ben Douglas
Foto’s George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!