Home / Algemeen / NFC maakt na rust geen fout bij DSK

NFC maakt na rust geen fout bij DSK

NFC heeft in de zondag vierde klasse E na rust afgerekend met laagvlieger DSK. De ploeg van Ruud Visser was in een matige wedstrijd met 0-3 te sterk voor de Haarlemmers en blijft daardoor de lijst aanvoeren.

In de openingsfase had NFC het betere van het spel, terwijl DSK probeerde met lange ballen de Amstelveense achterhoede te verrassen. Naarmate de eerste helft vorderde, zakte het spel van beide ploegen bedenkelijk ver weg. De brilstand halverwege was het logische gevolg: 0-0.

Na de rust voerden de gasten veel meer druk uit. Er volgden een aantal hoekschoppen en uit één daarvan schoot Lennart van der Leest diagonaal de bevrijdende 0-1 binnen. Daarna was het verzet van de DSK gebroken. Ruim een kwartier later maakte Rogier Starke uit een voorzet van Sander Klaver de 0-2 en daarmee was de wedstrijd in feite beslist.

Vlak na de 0-2 troffen de Amstelveners ook nog de lat. Niet veel later lag de 0-3 alsnog achter de doelman van DSK. Starke werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en vanaf elf meter maakte Robin Visser geen fout om de 0-3 eindstand op het scorebord te brengen. Verheffend was het allemaal niet, maar de punten gingen wel mee terug naar Amstelveen.

NFC en HBC gaan na de puntendeling van vorige week nog altijd in gelijke tred aan kop. Daarachter beging Zwanenburg een misstap door met 2-0 onderuit te gaan bij de nieuwe nummer drie DSS. Volgende week krijgt NFC middenmoter RCH op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Met dank aan Joop van Voorn
Foto’s George Melchers

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC