NFC met gemak langs RKAV

NFC uit Amstelveen kende geen problemen met RKAV uit Aalsmeer. De ploeg van Gerard Adelaar won overtuigend met 4-0 en boekte zo haar eerste overwinning van het seizoen. RKAV staat nog puntloos onderaan in de vierde klasse F.

Bij NFC was de veel scorende spits Yacob Sason, terug van vakantie, weer van de partij en hij nam direct twee van de vier doelpunten voor zijn rekening in een wedstrijd waarin de Amstelveense ploeg  geen moment in gevaar is geweest.   Binnen het kwartier dienden zich al scoringskansen aan voor Sander Klaver en Achmed Boukhizzou die in die fase nog niets opleverden . Ook het vizier van Yacob Sason stond in de achttiende minuut nog niet op scherp maar in de 27ste minuut was het wel raak.

Sason

Sason  liet een droog schot los en dat betekende de 1-0. Tien minuten daarna  snelde Boukhizzou aan de linkerkant langs zijn directe tegenstander en met een prima voorzet bereikte hij de op snelheid liggende Sander Klaver  die fraai in de kruising schoot, 2-0.

NFC bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij.  RKAV probeerde het wel maar zag al zijn aanvallen rond de zestienmeter stranden.  Nadat Yacob Sason in de 62ste minuut binnen het strafschopgebied werd neergelegd  schoot hij zelf de toegekende penalty binnen, 3-0. De wedstrijd was toen echt gespeeld.  Tien minuten voor tijd maakte de ingevallen Nicky Roest, op aangeven van Achmed Boukhizzou,  er met een fraaie treffer 4–0 van.

Klaver

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het plotselinge overlijden van Ton Schouten, een zeer gewaardeerd lid van NFC, die vele jaren  mede verantwoordelijk is geweest  voor het onderhoud van de velden en het verzorgen van de belijning van de speelvelden.