NFC naar vijfde plek door verrassende nederlaag bij DIOS

NFC is door een verrassende 1-0 nederlaag tegen DIOS naar de vijfde plaats in de zondag vierde klasse F gezakt. De ploeg van Ruud Visser is uitgeschakeld in de strijd om de derde periode en moet nu hopen via de ranglijst nog aanspraak te maken op een ticket voor de nacompetitie.

“Dit was zeker niet terecht”, was trainer Ruud Visser duidelijk. “De 0-1 hing voor ons de hele wedstrijd in de lucht. Wij speelden de hele wedstrijd op hun helft en hadden de overtuiging dat we zouden scoren.” Het lukte NFC ook om te scoren, maar een geldige treffer werd na het vlagsignaal van de grensrechter van DIOS toch afgekeurd. Ook moest NFC een strafschop krijgen voor een handsbal op de doellijn, alleen had de scheidsrechter dit niet gezien. “Het zat gewoon allemaal tegen, de beslissingen van de scheidsrechter waren niet in ons voordeel.”

_DSC8851

DIOS speelde erg verdedigend, gokte op de counter en hoopte een punt af te snoepen van NFC. Het werden er uiteindelijk zelfs drie. Acht minuten voor tijd kopte Robin de Graaf een vlugge tegenaanval binnen en maakte de enige treffer van de middag: 1-0. “Heel zuur. Dat was de eerste en enige aanval van DIOS. Mijn doelman heeft de hele wedstrijd niet hoeven duiken. Maar dit is ook voetbal. Ik kan mijn team in ieder geval niet heel veel verwijten.”

_DSC8709

De nederlaag betekende dat NFC naar de vijfde plaats is gezakt en nu alles lijkt mis te lopen. Sporting Martinus is al kampioen en slechts de derde plaats op de ranglijst kan NFC nog aan een plek in de nacompetitie helpen. Daarvoor moeten de Amstelveners van Martinus en Swift winnen en hopen dat de concurrentie punten laat liggen om de achterstand van één punt goed te maken. “Wij gaan er alles aan doen om op die derde plaats te eindigen. De verschillen bovenin zijn klein en twee concurrenten (FC Aalsmeer en Real Sranang, red.) spelen nog tegen elkaar.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Foto’s George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!